“Dobro pazi, da ne bismo ponovili 1941, NDH i tako to”: Policajci u Hrvatskoj kolegi vređali srpsku majku

Da, koja si ti parohija? Pazi da ti ne bi bio pokopan u parohiju, dobro pazi da mi ne bi ponovili 1941! Znaš, ono NDH i tako to, govori su, između ostalog, oštećenom

 

Četvorici interventnih policajaca preti bezuslovna kazna zatvora, jer su na radnom mestu zlostavljali kolegu srpske nacionalnosti vređajući njega i roditelje, .

 

Prema optužnici, interventni policajci Ivan (50), Josip (48), Mario (39) i Danijel (32) činili su to “na radnom mestu, tokom radnog vremena i obavljanja radnih zadataka, motivisani mržnjom prema osobama srpske nacionalnosti”.

“Učestalo su vređali kolegu, njegovu majku, a sve na način da su aludirali na seksualne odnose s majkom oštećenog u svojim verbalnim vređanjima, te verbalnim vređanjem njegove porodice, a za koju su znali da je druge nacionalnosti, odnosno da je deda kolege srpske nacionalnosti”, navodi se.

 

Ponižavanje je trajalo nekoliko godina, što je dovelo da se kod oštećenog u međuvremenu razvio psihički poremećaj u vidu dijagnostifikovnog poremećaja prilagođavanja, koji je uticao na njegovu sposobnost na radnom mestu interventnog policajca, navode tužioci.

 

“Jel ti majka guta ili baca? Kakav donji veš nosi? Je li prima u d***? Je li se jako dere dok se j***? Je li voli ovako?”, samo su neke od uvreda koje su stizale svakodnevno. Osim toga, vređali su dedu oštećenog koji je srpske nacionalnosti.

 

Ivan mu je čak i otvoreno pretio: “Da, koja si ti parohija? Pazi da ti ne bi bio pokopan u parohiju, dobro pazi da mi ne bi ponovili 1941! Znaš, ono NDH i tako to…”. U istom su tonu vređali su i dedu oštećenog.

 

Zlostavljanog je policajca posebno pogodilo to što je Mario bio šef interventnog odeljenja, a Danijel vođa interventne grupe, dakle na rukovodećim položajima, ali su i oni učestvovali u tom višegodišnjem zlostavljanju na radnom mestu.

 

Tužilaštvo za Ivana traži 18 meseci bezuslovne kazne zatvora, a za Josipa, Marija i Danijela po 14 meseci uslovno. Sva četvorica su i dalje interventni policajci zaposleni u MUP-u, naglašava se u optužnici.

 

Svi su tokom istrage poricali ono za šta se terete. Tvrde kako to nije tačno. Međutim, na pitanja nisu hteli da odgovaraju. Terete ih, međutim, poruke koje su razmenjivali u zajedničkoj WhatsApp grupi kojima su vređali kolegu i njegovu majku, kao i detaljan iskaz oštećenog.

 

Osim toga, pribavljena je opsežna medicinska dokumentacija koja je takođe potvrdila navode oštećenog policajca. Na kraju, zlostavljači su i disciplinski odgovarali zbog poruka koje su kolegi upućivali na WhatsAppu,(RBSM-RADIO)

 

 

 

GLEDAJTE NAJNOVIJE SERIJE – SVE EPIZODE NA SAJTU

– KLIKNI OVDJE  www.rbsm-serije.com

Pratite nas na INSTAGRAMU I FACEBOOKU 

(RBSM-RADIO)

Share this…
Share on facebook

Facebook

Share on pinterest

Pinterest

Share on twitter

Twitter

Share on linkedin

Linkedin