Dobio OTKAZ iz šokantnog razloga, pa na sudu uzeo 107.000 evra: Bahatost se poslodavcu obila o glavu

Železnički inspektor iz Velike Britanije dobio je 90.000 funti (oko 107.000 evra) nakon što je otpušten sa posla jer nije dao uzorak urina za test na droge zbog toga što se ispostavilo da je razlog za to medicinske prirode.

Luis Smit je patio od sindroma stidljive bešike zbog čega je bio previše nervozan da bi otišao u toalet kada je pozvan na nasumičnu proveru. Iz tog razloga kada su mu tražili da urin da bi proverili da li u njemu ima tragova droga, ali Smit nije bio u mogućnosti da urinira.

Luis je predložio svom poslodavcu da da krv ili da uradi bilo kakav drugi vid testa na drogu, ali je poslodavac to odbio i dao otkaz ovom radniku.

Smit, koji je devet godina radio za “Network Rail” i upravljao timom od 12 ljudi koji su bili ključni za bezbednost, tužio je svog bivšeg poslodavca zbog nepravednog otkaza. Nakon što je “Network Rail” ignorisao nalog suda da vrati Smita na posao, tvrdeći da je pronašao “rupu” da izbegne testiranje na drogu, firmi je naloženo da mu plati skoro 90.000 funti.

– Smit je obavestio službenika za testiranje da je ponekad imao poteškoća sa davanjem urina i ponudio je da preduzme druge testove, uključujući test krvi, umesto davanja uzorka urina. Nije pokušao da izbegne davanje uzorka urina. Nije mogao to da uradi zbog svog zdravstvenog stanja, koje mu nije bilo dijagnostikovano – navodi se u izveštaju suda.

NOVE TURSKE HIT  SERIJE  GLEDAJTE  NA LINKU ISPOD

https://rbsm-serije.com/

 

Share this…
Share on facebook

Facebook

Share on pinterest

Pinterest

Share on twitter

Twitter

Share on linkedin

Linkedin

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *