Djevojka iz Tuzle objavila fotografije zlostavljanja: ‘Stop nasilju nad ženama!’

Djevojka iz Tuzle Zerina Hadžiomeragić na svom je Facebook profilu objavila status u kojem je navela da je žrtva brutalnog zlostavljanja.

 

Njen status prenosimo u cijelosti, bez uredničkih korekcija:

 

Jako mi je teško da pričam o ovome i svaki put šutila zato što me je bilo stid jer sam se svaki put vraćala u ovaj odnos.

 

Ni dan danas ne bih progovorila o ovome da nisam primorana, blaćenje moga imena, vrijeđanje časti i pričanje neistina su razlog mog oglašavanja.

 

Žrtva sam psihičkog i fizičkog zlostavljanja već godinama u vezi koja je bila izrazito toksična i nezdrava. Granice su se svaki put sve više i više pomjerale. Prijetnje, ucjene, uznemiravanja i udarci su samo neki od elemenata ove veze.

 

Zadnji događaj se desio u Beogradu, gdje je osoba Ademir Peleš nanio teške tjelesne povrede, loma nosa. Nakon toga me je ostavio na ulici Beograda krvavu i svojim vozilom se vratio u BiH a ja sam ostala narednih 10 sati u urgentnog centru, potom se vratila taxijem jer nisam htjela da svoju porodicu uznemirim a prijatelja me je bilo stid.

 

[facebook]https://www.facebook.com/zerina.hadziomeragic.5/posts/pfbid02KFfGP3y6wTBH9eCkrqS9XcXW58rNx34c6uB3HV1Qi7rwdjtXFvEnW1YKBuV34ngCl[/facebook]

 

Prije 2 sedmice sam operisala nos, morala sam jer je bio potpuno slomljen.

 

Dosta puta sam se javljala stručnim licima i išla na seanse jer jednostavno nisam mogla da izadjem iz ovog odnosa u kome su se problemi rješavali udarcima, psovkama i uvredama.

 

Nakon ovog incidenta sam ponovo potražila i stručnu pomoć.

Dodat ću da je i prošle godine na moru izvršio fizičko nasilje prema meni, policija je intervenirala, osuđen je i tad bio.

 

Dosta djevojaka se nosi sa ovim užasnim problemom i ne mogu da se izvuku iz začaranog kruga. Suosjećam se i znam kako je. Potrebna je sva podrška svijeta.

 

Danas kad svjedočimo užasnim događajima, molim vas da razmislite kome dajete vjetar u leđa i podršku a kome upućujete negativne komentare.

 

Dodatno ću objaviti i svoj psihijatrijski nalaz jer sam ga izgubila, cekam da mi posalji novi”, napisala je na svom Facebooku.(RBSM-RADIO)

 

 

GLEDAJTE NAJNOVIJE SERIJE – SVE EPIZODE NA SAJTU

KLIKNI OVDJE                   www.rbsm-serije.com

Pratite nas na        INSTAGRAMU        I      FACEBOOKU 

(RBSM-RADIO)

Share this…
Share on facebook

Facebook

Share on pinterest

Pinterest

Share on twitter

Twitter

Share on linkedin

Linkedin