Devojčica (9) POGINULA u bombaškom napadu u Istanbulu: Sa ocem čekala mamu ispred radnje, oboje STRADALI

Među poginulima su Jusuf Mejdan i njegova ćerka Ekrin

 

U stravičnom bombaškom napadu u Istanbulu, koji je okarakterisan kao teroristički napad, poginulo je šestoro ljudi među kojima su devojčica (9) i njen otac.

Snažna eksplozija odjeknula je u nedelju u popodnevnim časovima na šetalištu u centralnom Istanbulu, koju je turski predsednik Redžep Tajip Erdogan nazvao “bombaškim napadom”.

 

 

Najmanje 81 osoba je povređena, a turska policija uhapsila je ženu, koja je priznala povezanost sa terorističkom organizacijom.

Među poginulima su Jusuf Mejdan i njegova ćerka Ekrin.

 

 

Vest o njihovoj pogibiji potvrdila je ministarka za porodice i socijalne usluge Derja Janik, prenosi turski portal Dunya.

– Proklinjem ovaj izdajnički napad koji je ubio oca i njegovu ćerku. Kao država, svim sredstvima stojimo uz porodice naše braće i sestara koji su poginuli i sa našim ranjenim ljudima. Nijedan zli fokus neće moći da naruši naše jedinstvo i solidarnost, rekla je ona.

Mejdan, koji je radio u ministarstvu za porodice, sa porodicom je došao u Istanbul povodom veridbe rođaka. Oni su u nedelju prošetali ulicom u kojoj je došlo do napada.

Jusuf i njegova ćerka su poginuli, dok je njegova žena Mevlide teško povređena u eksploziji.

Otac i ćerka biće sahranjani danas u Adanu, prenose turski mediji.

Porodica je trebalo u nedelju uveče da se vrati kući.

Turski mediji prenose da je porodica u nedelju otišla u poznatu ulicu u kupovinu i obilazak. Dok je Mevlida bila u radnji, otac i ćerka su je čekali napolju, i u tom trenutku je došlo do eksplozije.

Dodaje se da su roditelji drugu ćerku Derin ostavili kod tetke u Adanu kada su krenuli za Istanbul.(RBSM-RADIO)

 

GLEDAJTE NAJNOVIJE SERIJE – SVE EPIZODE NA SAJTU – KLIKNI OVDJE 

www.rbsm-serije.com

Pratite nas na INSTAGRAMU I FACEBOOKU 

(RBSM-RADIO)