Devojčica (3) slučajno upucala sestru: Roditelji bili sa prijateljima u drugoj sobi

“U jednom trenutku deca su bila bez nadzora u spavaćoj sobi jer je svaki roditelj mislio da ih drugi posmatra”, saopšteno je iz policije

Trogodišnja devojčica smrtno je ranila četvorogodišnju sestru u slučajnom incidentu koji se dogodio u nedelju u Teksasu, rekao je šerif okruga Haris Ed Gonzales, prenosi CNN.

“Trogodišnje dete je navodni strelac. Najverovatnije je do incidenta došlo bez namere,” rekao je Gonzales.

Nazvavši incident “tragičnim”, ali i incidentom koji je mogao da bude sprečen, šerif je naveo da se u trenutku ubistva u stanu u Hjustonu osim dece nalazilo i petoro odraslih.

“U jednom trenutku deca su bila bez nadzora u spavaćoj sobi jer je svaki roditelj mislio da ih drugi posmatra”, rekao je on i dodao da se devojčica dočepala napunjenog poluautomatskog pištolja.

Porodica je čula pucnjavu i utrčala u sobu, gde je na podu zatekla četvorogodišnju devojčicu bez znakova života.

“To izgleda kao još jedna tragična priča o detetu koje je dobilo pristup vatrenom oružju i povredilo drugo dete“, rekao je Gonzales.

Pucnjava u Hjustonu je samo najnoviji slučaj kada je dete koristilo neobezbeđeno vatreno oružje i izazvalo tragediju.

Nedavno je šestogodišnji dečak upucao svog učitelja u osnovnoj školi u Njuport Njuzu u Virdžiniji.

Između 2015. i 2020. godine došlo je do najmanje 2.070 nenamernih pucnjava od strane dece mlađe od 18 godina, što je rezultiralo sa 765 smrtnih slučajeva i 1.366 povređenih, prema podacima koje je prikupio Everytown Research & Policy, istraživačka grupa koja se zalaže za kontrolu oružja i protiv oružanog nasilja.

Oko 39 odsto slučajeva odnosilo se na strelce od 9 godina ili mlađe, saopštila je neprofitna organizacija.

Povrede izazvane vatrenim oružjem nedavno su nadmašile nesreće motornih vozila i postale vodeći uzrok smrti među ljudima od 1 do 19 godina u SAD, prema analilzi objavljenoj 2022. u The New England Journal of Medicine.

“Ni u jednoj drugoj velikoj ili bogatoj zemlji smrtni slučajevi od vatrenog oružja nisu među prva četiri uzroka smrtnosti, a kamoli uzrok smrti broj jedan među decom“, objavljeno je prošle godine u studiji Kaiser Family Foundation.

Američka akademija za pedijatriju preporučuje vlasnicima oružja da oružje drže zaključano i ispražnjeno, sa municijom zaključanom u posebnom sefu.

NOVE TURSKE HIT  SERIJE  GLEDAJTE  NA LINKU ISPOD

https://rbsm-serije.com/

Share this…
Share on facebook

Facebook

Share on pinterest

Pinterest

Share on twitter

Twitter

Share on linkedin

Linkedin

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *