DETALJI SMRTI TRUDNICE IZ UŽICA: Dali su joj 40 jedinica krvi, ali spasa nije bilo, UMRLA JE NA OPERACIONOM STOLU!

Trudnica koja je noćas umrla u Užicu u šestom mesecu trudnoće je I.P. (25), saznaje Kurir. Prema našim saznanjima umrla je najverovatnije od sepse koju je dobila nakon što joj je uginuo plod.

– Ona je imala bolove u slabinskom delu leđa i nekoliko dana su je lečili kao da ima upalu mokraćnih puteva. Međutim, juče popodne je sa temperaturom višom od 39 stepeni, mučninom i povraćanjem došla na odeljenje ginekologije užičke bolnice. Na ginekologiji su lekari odmah ustanovili da je plod mrtav i uradili su hitan carski rez.

Međutim, nesrećna devojka je imala nenormalna krvarenja, dali su joj čak 40 jedinica krvi i plazme. U pokušaju da joj spasu život, užički lekari su uradili i histeroktomiju, odstranjivanje materice. Ali i pored svih napora, devojka je umrla na operacionom stolu – kaže izvor Kurira i dodaje da je najverovatnije dobila sepsu usled toga što je plod uginuo, a nije odmah utvrđeno i reagovano.

Inače, ona je bila poslednjeg puta na ginekološkoj kontroli 15. februara i sve je bilo u redu.

Da je trudnica preminula u opštoj bolnici u Užicu potvrdila je i dr Nataša Gagović, direktorka Zdravstvenog centra Užice.

– Trudnica je primljena u teškom opštem stanju, u šestom mesecu trudnoće, dete je bilo bez znakova života, preduzete su sve mere, ali je pacijentkinja preminula – potvrdila je dr Gagović Tanjugu, a preneli su mediji.

Ona je navela da će biti formirana komisija i obavljen unutrašnji stručni nadzor, kako bi se utvrdilo da li je bilo propusta u lečenju, dok će obdukcija pokazati šta je uzrok smrti.

NOVE TURSKE HIT  SERIJE  GLEDAJTE  NA LINKU ISPOD

https://rbsm-serije.com/

Share this…
Share on facebook

Facebook

Share on pinterest

Pinterest

Share on twitter

Twitter

Share on linkedin

Linkedin

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *