Desilo se u Doboju: KONOBAR NA SVADBI KRAO DAROVE OD MLADENACA

Desilo se u Doboju: KONOBAR NA SVADBI KRAO DAROVE OD MLADENACA

 

Da lopovi ne biraju plijen i koriste svaku priliku da ga se domognu, potvrđuju podaci da su se na meti našle stvari poput dušeka i košnica sa pčelama i medom, dok je jedan kradljivac otišao korak dalje i pokupio sve poklone sa proslave na kojoj je usluživao goste.

Podaci policije svjedoče da osim uobičajenog plijena poput novca, zlata i tehničkih uređaja provalnici, kada ne nađu skupocjene predmete, pokupe sve što im se nađe pod rukom.

 

Na području koje pokriva Policijska uprava Doboj tokom prva tri mjeseca ove godine evidentirano je 88 krivičnih djela protiv imovine, od kojih je 17 krađa.

 

“U istom periodu lani evidentirano je 159 tih krivičnih djela”, kazala je za “Glas Srpske” portparolka PU Doboj Dragana Kerkez.

 

Istakla je da se najveći broj teških krađa odnosi na provale u porodične kuće, pomoćne, trgovinske, a potom ugostiteljske objekte.

 

“Iz kuća se uglavnom otuđuju novac, nakit, escajg, posteljina te razna alkohola pića, dok se iz pomoćnih objekata uglavnom otuđuju kosačice, brusilice, bušilice i sitni alat”, navela je Kerkezova.

 

Prema njenim riječima, na meti provalnika u ugostiteljske objekte su aparati za igre na sreću, odakle se krade novac, dok iz trgovina osim novca odnose i alkoholna pića i cigarete. Objasnila je da je u posljednje vrijeme česta pojava da vlasnici ostavljaju neobezbijeđene bicikle na ulicama i u holu zgrada, zbog čega često ostaju bez njih.

 

“Što se tiče neobičnih krađa, imali smo prijave otuđenja dušeka iz kombija, otuđenje košnica sa pčelama i medom, te krađu kompletnog namještaja iz kuće i televizora iz vrtića”, rekla je Kerkezova.

 

Sa specifičnim slučajem krađe susreli su se i gradiški policajci. Na području Policijske uprave u ovom gradu u prva tri mjeseca ove godine evidentirano je 28 krivičnih djela krađe i teške krađe, najviše u privatnim kućama i ugostiteljskim objektima, odakle je najčešće otuđivan novac.

 

“Specifičan primjer navedenih krivičnih djela je kada je ugostiteljski radnik u jednom od ugostiteljskih objekata u kojem je održavana proslava primao poklone u ime domaćina, te prisvojio poklon bonove, parfeme, zlatni nakit i drugo”, rekli su u PU Gradiška.

Sociolog Vedran Francuz kaže da na ovakve krađe u kojima provalnici ne biraju plijen utiče kriza, koja vlada već dvije ili tri godine, a posebno je postala izražena nakon posljednjeg rasta cijena.

 

Dodaje da je zbog toga nastala panika kod građana, koji su svakako živjeli na ivici egzistencije.

 

“Ljudi jednostavno više nemaju kontrole nad svojim postupcima.

 

Pribjegavaju određenim radnjama koje nisu opravdane zbog krize, koje će se preliti na širi sloj društva ukoliko ne bude određenih reakcija nadležnih, koji do sada nisu uspjeli pravovremeno da reaguju kada je riječ o kontroli cijena”, rekao je Francuz dodajući da će ovaj problem biti sve izraženiji zbog privrede koja je u katastrofalnom stanju.(RBSM-RADIO)

 

GLEDAJTE NAJNOVIJE SERIJE – SVE EPIZODE NA SAJTU – KLIKNI OVDJE 

www.rbsm-serije.com

Pratite nas na INSTAGRAMU I FACEBOOKU 

(RBSM-RADIO)

Share this…
Share on facebook

Facebook

Share on pinterest

Pinterest

Share on twitter

Twitter

Share on linkedin

Linkedin