“Delovalo mi je kao da će zombi izaći”: Dušanka zatekla ŠOK scenu na očevom GROBU u Beogradu (FOTO)

Kako je navela, sve je prijavljeno upravi groblja gde joj je rečno da su to uradili radnici JKP “Pogrebne usluge”

 

Nadgrobna ploča slomljena je i bačena u blato. Grob raskopan, pokradene vaze i postolja za sveće. Da li iza skrnavljenja groba njenog oca stoji grobljanska mafija?

 

– Otišla sam 9. marta na očev grob, kao i svih prethodnih 42 godine koliko počiva na Novo groblju pošto mu je tada rođendan. Meni je to povod da odem na groblje. Otišla sam tamo sa ćerkom (26), srećom.

 

Prava asocijacija su mi bili grobovi moje porodice na Kosovu i Metohiji. Da li je moguće da u Beogradu, u centru grada, na Novom groblju, groblju zatvorenog tipa, doživim da naiđem na oskrnavljen očev grob – počinje svoju priču za Pink Dušanka Tomašević Živković.

 

– Delovalo je kao da će zobmi izaći iz groba. Ružno je i tužno i ne bih volela da bilo ko mora da doživi tako neštio – dodala je Dušanka.

 

Kako je navela, sve je prijavljeno upravi groblja gde joj je rečno da su to uradili radnici JKP “Pogrebne usluge”, ali da je spomenik bio nakrivljen, nestabilan i ugrožavajuć po bezbednost posetilaca groblja.

 

 

 

– Rečeno nam je da je naša obaveza da mi o svom trošku rešimo problem. Moja najveća zamerka se odnosi na to što nam nije javljeno da je spomenik nestabilan – dodala je ona.

 

 

Marina Račić iz JKP “Pogrebne usluge” kaže da su krađe na grobljima višedecenijski problem i pored svih napora koji se ulažu – od zatvaranja kapija i kamera koje imaju sva groblja.

 

– Najčešće se otuđuju metalni predmeti, biste, kandila, umetnička dela, vaze…Krađe dolaze u talasima – navela je Račić. Za ovu vrstu krađe kazna je i do tri godine zatvora.

 

Prema njenim rečima, za nastalu štetu na grobnom mestu koje počini treće lice nije odgovorno JKP “Pogrebne usluge”.

 

– U ovom konkretnom slučaju moramo da ispitamo šta se dogodilo. To u svakom slučaju nije smelo da se dogodi – rekla je Račić i pozvala Dušanku da se javi kako bi se našlo rešenje.(RBSM-RADIO)

 

GLEDAJTE NAJNOVIJE SERIJE – SVE EPIZODE NA SAJTU – KLIKNI OVDJE 

www.rbsm-serije.com

Pratite nas na INSTAGRAMU I FACEBOOKU 

(RBSM-RADIO)

GLEDAJTE NAJGLEDANIJU TURSKU SERIJU  KLIKNI OVDJE