DEDA JOZO umro PA OSTAVIO MILIONE iza SEBE – ADVOKATI jedva našli NASLJEDNIKE – ljudi se ŠOKIRALI sumom NOVCA

Vest o smrti Džozefa Stančaka (87) iz Čikaga odjeknula je ovih dana u nekoliko evropskih zemalja kada se pročulo da je iza sebe ostavio 11 miliona evra vrednu imovinu, koju će deliti 119 naslednika.

Osim njegovog čamca “Izi”, ništa drugo nije ukazivalo da je bogat Amerikanac slovačkog porekla bogataš. Međutim, on je navodno tajno ulagao na berzi, a kada je preminuo prirodnom smrću malo pre Božića 2016. godine, nije ostavio testament, niti je imao naslednike.

Bez tog dokumenta, njegovo bogatstvo je ostalo netaknuto sve dok tri godine kasnije nisu krenule da stižu pozamašne dividende. Kao rezultat toga, njegovo bogatstvo poraslo je posthumno na jedanaest miliona evra. Tako je nastalo najveće nepotraživano nasledstvo u istoriji Sjedinjenih Američkih Država.

Zbog činjenice da Stančak nije imao blisku rodbinu da nasledi novac, advokati su godinama morali da traže naslednike. Prema rečima advokata Keneta Pirsija, koji upravlja Stančakovim imanjem, on i njegove kolege su napravili četiri metra dugačak spisak celokupnog porodičnog stabla svog klijenta kako bi utvrdili ko će šta dobiti.

Konačno, ušli su u trag njegovih 119 članova dalje porodice, uglavnom iz Slovačke i Poljske, ali i iz Češke, Nemačke, Velike Britanije, Kanade i SAD. Pirsi je rekao da niko od kontaktiranih rođaka nije ni čuo za Stančaka.

Međutim, sada u obračunu svakom nasledniku pripada suma od približno 60.000 evra u dolarima.

BONUS VIDEO: NOVA TURSKA hit  SERIJA  BALKANSKA BAJKA  na LINKU ISPOD

https://rbsm-serije.com/index.php/2022/06/25/balkanska-bajka-1-epizoda-sa-prevodom-video/

 

Share this…
Share on facebook

Facebook

Share on pinterest

Pinterest

Share on twitter

Twitter

Share on linkedin

Linkedin