DEČAK UBICA SA VRAČARA nije UZEO PIŠTOLJE IZ OČEVOG SEFA? Šok otkriće o masakru u “Ribnikaru”, 2 dana ranije UGASIO KAMERU U STANU

Da je decak-ubica (13) pažljivo pripremao neviđeno zlo u OŠ “Vladislav Ribnikar”, potvrdilo je još jedno otkriće istražnih organa. On je dva dana pre masovnog ubistva isključio sigurnosnu kameru u stanu da bi što manje tragova ostavio za sobom, navodi obavešteni izvor za Republiku.

Uz sve podatke o njegovim interesovanjima, pretragama na internetu, knjigama koje je čitao, istražni organi otkrili su još nekoliko značajnih detalja.

Znao kako rade forenzičari

– Utvrđeno je da je dečak 1. maja, dakle dva dana uoči upada u školu i otvaranja vatre na čuvara i đake, isključio sigurnosnu kameru u stanu koja je pokrivala deo sobe s ormarom. U tom ormaru nalazio se kofer njegovog oca. Kofer zaista ima šifru, a u njemu je njegov otac držao pistolje i municiju. Dečak je znao tu šifru jer je rec o putnom koferu koji je porodica često koristila – otkriva izvor.On dodaje da je dečak na ovaj način došao do dva pištolja, koja je u rancu poneo u školu 3. maja.

– On obožava krimi-serije, kao što su “Zločinački umovi”, a baš u nekoliko epizoda ove serije ubica briše tragove za sobom tako što isključuje unutrašnju kameru u kući. Znao je da će srpski forenzičari pregledati sve video-zapise, pa i one iz stana, na kojima će videti njega kako uzima pištolje. Neverovatno je da je ovo ubistvo tako precizno pripremao dečak od 13 godina – navodi izvor.

NE PROPUSTITE

POGLEDAJTE SNIMAK HAPŠENJA OCA DEČAKA KOJI JE POČINIO MASAKR NA VRAČARU: Policija iznela kompjutere iz stana, PIŠTOLJI BILI U SEFU
Kada je klupko zločina u “Ribnikaru” posle hapšenja dečaka-ubice počelo da se odmotava, i najiskusniji inspektori MUP nisu mogli da poveruju koga imaju pred sobom. Školski izveštaji ukazali su da je reč o natprosečno inteligentnom dečaku koji se interesuje za sportove, ali je vešt i u baratanju informacionim tehnologijama.

Vračar, pucnjava, OŠ Vladislav Ribnikar, policijska traka, uviđaj
FOTO: NEMANJA NIKOLIĆ
– Sada je jasno da je mogao da rukuje opremom za sigurnosni nadzor u stanu i da, prema potrebi, isključuje i uključuje kamere – napominje ovaj izvor.

Detaljna mapa

Dečak je zločin planirao najmanje mesec dana, pokazali su dosadašnji rezultati istrage. Napravio je spisak osoba koje je planirao da ubije. On je u sobi imao i papire na kojima se vidi da je razrađivao plan kako svoje namere da sprovede u delo. Na jednom listu vidi se da je iscrtao mapu škole “Vladislav Ribnikar”, te po spratovima izdelio gde koji razed ima časove. Takođe, na jednom papiru je napisao i ko su mu “prioritetne mete”.

– Skica izgleda kao iz neke video-igrice ili horor filma, što ukazuje da je detaljno smišljao kako da uđe u školu i koliko dece da ubija iz VII-2, VII-3, VIII-4 – navedeno je na konferenciji za medije posle ubistva. Dečaka sada vestače psihijatri i psiholozi u Kliničkom centru Srbije. Tu je pod specijalnim policijskim nadzorom. Od izveštaja stručnog tima KCS zavisi kakva će biti sudbina ovog najmlađeg masovnog ubice u svetu.

Izučavao Krivicni zakonik

Neposredno pred zločin dečak je na internetu pretraživao Krivični zakonik Srbije da bi istražio da li deca mogu krivično da odgovaraju.

– Na osnovu njegove pretrage zaključuje se da je organizovao napad u školi baš određenog datuma jer je znao da mu je ostalo malo više od dva meseca do 14. rođendana i da mu je toliko vremena ostalo od krivične neodgovornosti ukoliko počini zločin – navodi izvor upoznat sa slučajem.

Takođe je utvrđeno da je veče pred masovno ubistvo gledao američki blokbaster o masakru u jednoj školi u Americi.

Trenirao vojnu taktiku

Dečak-ubica se oprobao u nekoliko borilačkih veština, ali je najviše bio fasciniran ersoftom, koji se vodi kao antistres igra u kojoj se trenira vojno-taktička sposobnost, pre svega za odrasle. S ocem je posećivao jedan takav klub u Srbiji. S ocem je, takođe, posećivao jednu streljanu u Beogradu, u kojoj je vežbao pucanje bojevom municijom.

Ristović: Ocu preti 12 godina robije

Dečakovom ocu produžen je pritvor zbog sumnje da je počinio krivično delo teško delo protiv opšte sigurnosti. Njemu se na teret stavlja to što nije vodio računa o čuvanju oružja, pa je tako njegov sin i došao do dva pištolja i municije, kojima je ubio devetoro školskih drugova i čuvara škole.

Za ovo delo, kako navodi advokat Nikola Ristović, maksimalna zaprećena kazna je 12 godina robije.

– Ukoliko je nastupila teška telesna povreda nekog lica ili imovinska šteta velikih razmera, učinilac će se kazniti zatvorom od jedne do osam godina. Međutim, ukoliko je nastupila smrt jedne ili više osoba, učinilac će se kazniti zatvorom od dve do 12 godina – objasnjava Ristović.

NOVE TURSKE HIT  SERIJE  GLEDAJTE  NA LINKU ISPOD

https://rbsm-serije.com/

Share this…
Share on facebook

Facebook

Share on pinterest

Pinterest

Share on twitter

Twitter

Share on linkedin

Linkedin