DEČAK UBICA IZBO DRUGA ČAK 37 PUTA! Evo šta je pokazalo psihijatrijsko veštačenje: Roditelji mogli da uoče DEVIJANTNO PONAŠANJE

Nakon osam meseci od ubistva trinaestogodišnjeg Andreja Simića u Niškoj Banji, čini se da se istraga odvija vrlo otežano kako bi se rasvetlila ta monstruozna smrt.

 

Perspektivnog sportistu i odličnog đaka je ubio njegov drug iz škole, dečak (13) 5.oktobra prošle godine i to sa 37 uboda nožem po celom telu.

 

Kako nezvanično saznajemo, za sada je zakazano saslušanje roditelja dečaka ubice u Osnovnom javnom tužilaštvu, a stigao je i nalaz dugoočekivani psihijatrijskog veštačenja dečaka.

 

– To saslušanje roditelja okrivljenog dečaka može da donese neka saznanja. U tom psihološkom nalazu navodno se navodi, između ostalog, da su roditelji mogli da uoče naznake devijantnog ponašanja svog sina, a po kojima bi pravilno reagovali kako ne bi došlo do smrti nevinog dečaka – kaže nam osoba koja je upoznata s ovim slučajem.

 

Advokat porodice Simić, Saša Knežević, kaže da će reagovati kako bi se u ovom slučaju radilo po pravu i po pravdi.

 

 Sada i posle toliko meseci potpuno je situacija nejasna. Mi ćemo slati nadležnim tužilaštvima i subjektima dopise u kojima ćemo tražiti pojačanu kontrolu rada jer je ovo do sada nepodnošljivo. 

 

Pozivaju se Simići da se izjasne u svojstvu svedoka!? Kakvi svedoci oni mogu da budu? Oni su izgubili dete i ukazivali da dečak u rancu nosi noževe, upozoravali, ali to niko nije usvojio. I nakon toga, izgubili su dete – kaže advokat ožalošćene porodice.

 

Pre dva meseca niško Osnovno javno tužilaštvo je saopštilo “da se pred ovim tužilaštvom vodi postupak protiv majke i oca dečaka iz Niške Banje, zbog krivičnog dela zapuštanje i zlostavljanje maloletnog lica”.

 

– Maloletni dečak u ovom postupku ima svojstvo oštećenog lica. Postupajući javni tužilac je dana 18. decembra 2023.godine doneo naredbu da se obavi psihijatrijsko veštačenje maloletnika koje je povereno Кlinici za psihijatrijske bolesti dr “Laza Lazarević” u Beogradu, u kojoj je maloletnik i smešten – navedeno je ranije iz tužilaštva.

 

Kako naš izvor pojašnjava, roditelji dečaka ubice nisu do sada saslušani u tužilaštvu jer se čekalo da u tužilaštvo stigne nalaz psihijatrijskog veštačenja dečaka.

 

– Radilo se o veoma opsežnom i kompleksnom veštačenju koje je trajalo mesecima. Nakon prijema nalaza i mišljenja, tužilaštvo će preduzeti dalje dokazne radnje u cilju utvrđivanja elemenata gore navedenog krivčnog dela i nakon sprovedenih dokaznih radnji doneće javnotužilačku odluku – pojašnjeno je, a s obzirom na to da je u tužilaštvo sada stiglo ovo veštačenje, očekuje se da dalji tok postupka bude efikasan.

 

Zločin koji je uznemirio čitavu Srbiju dogodio se 5. oktobra prošle godine. Ubijeni Andrej i osumnjičeni dečak išli su u istu školu, bili su dobri drugari, mada se porodica Simić nije slagala s tim jer je dečak ubica bio izuzetno asocijalan, dok je Andrej važio za omiljenog, uvek nasmejanog dečaka.

 

Andrej je kobnog dana otišao kod svog druga kući kako bi zajedno išli u školu kasnije. Tu je trebalo da se nađu još dva dečaka, ali sticajem okolnosti nisu došli. Ubistvo se dogodilo oko 11 sati na tavanu kuće dečaka ubice, u improvizovanoj teretani.

 

Motiv ovog monstruoznog ubistva još uvek nije poznat.(RBSM-RADIO)

Niška Banja, ubijen dečak

 

GLEDAJTE NAJNOVIJE SERIJE – SVE EPIZODE NA SAJTU

Pratite nas na:        INSTAGRAMU        I      FACEBOOKU   

(RBSM-RADIO)