Dečak-ubica iz Novog Sada ponovo pobegao i već uspeo da počini novi zločin

Nadležni ne znaju šta će sa maloletnim ubicama i pljačkašima…

 

Novosađanin Z. N. (13), koji je priveden sa šesnaestogodišnjim sugrađaninom zbog sumnje da je proteklih nedelju dana počinio više pljački širom Novog Sada, predat je u nadležnost Centra za socijalni rad odakle je ponovo pobegao i odmah je počinio još jednu pljačku.

 

Z. N. je zajedno sa mlađim bratom V. N. (11) osumnjičen da je 14. aprila prošle godine u Tovariševu ubio Todora Šunjku (75) i oni nisu mogli biti smešteni u ustanovu zatvorenog tipa zato što su mlađi maloletnici, a to su i iskoristili da pobegnu iz Centra za socijalni rad.

Policija je utvrdila da su nakon bega maloletna braća počinila 32 krađe i pokušaja krađe, a sada se Z. N. sa prijateljem sumnjiči da je počinio još najmanje devet teških krađa i četiri pokušaja teške krađe širom Novog Sada.

 

Nadležni ne znaju šta će sa maloletnim ubicama i pljačkašima

 

Kako se nezvanično saznaje, maloletna braća zadaju ozbiljne glavobolje nadležnima iz novosadskog tužilaštva i policije jer je zakon na njihovoj strani i ne mogu im ništa zato što su mlađi od 14 godina.

 

– Ovo je već izmaklo svakoj kontroli zato što je maloletnik ponovo smešten u ustanovu iz koje je već jednom pobegao, a sada je to ponovo učinio za manje od 24 sata i odmah počinio još jednu pljačku. Mlađi brat mu nije ništa bolji i stvarno ne znamo šta ćemo sa njima zato što je zakon na njihovoj strani. Počine krivično delo, mi ih sklonimo sa ulice, a oni pobegnu i tako ukrug – priča za “Blic” izvor blizak istrazi koja je pokrenuta protiv maloletnog Z. N. zbog novog krivičnog dela.

 

Protiv majke maloletnih delinkvenata postupak u toku

 

Za “Blic” iz novosadskog Osnovnog javnog tužilaštva kažu da je postupak dokaznih radnji protiv majke maloletnih delinkvenata u toku.

 

– Povodom krivične prijave PU Novi Sad, zaprimljene kod ovog Tužilaštva dana 10. 7. 2023. godine, pred ovim Tužilaštvom u toku je postupak dokaznih radnji protiv S. N. zbog krivičnog dela zapuštanje i zlostavljanje maloletnog lica iz člana 193 stav 1 Krivičnog zakonika, te će nakon prikupljenih svih dokaza i sagledavanja celokupnog činjeničnog stanja biti doneta javnotužilačka odluka – navedeno je u odgovoru OJT.

 

Podsetimo, Todor Šunjka je nakon prebijanja prebačen na Neurologiju u Novom Sadu. Zadobio je teške povrede glave i pluća. Rođaci su ga prebacili u banju u Melencima gde je pao u komu, a potom su mu se pojavile komplikacije na plućima, zbog čega je hitno prevezen u bolnicu u Zrenjaninu, ali mu nažalost nije bilo spasa.

 

Nisu krivično odgovorni jer su maloletnici

Kako se saznaje, dečaci su ostali na slobodi nakon teškog krivičnog dela koje su počinili u Tovariševu, za koje nisu krivično odgovorni jer su maloletnici. Od tada su identifikovani kao počinioci 32 krivična dela.

 

– Krali su sve i svuda. Najviše na Detelinari i oko Bulevara oslobođenja. Mesare, prodavnice, restorane, cvećare, menjačnice, a opljačkali su čak i salon za pse. Nema gde nisu provaljivali, a ukrali bi sve što su smatrali da mogu da unovče. Osim novca krali su cigarete, mobilne telefone, pića i razne druge stvari, a policija je i ranije podnosila prijave – saznaje se nezvanično.

 

 

GLEDAJTE NAJNOVIJE SERIJE – SVE EPIZODE NA SAJTU

–    KLIKNI OVDJE     www.rbsm-serije.com

Pratite nas na    INSTAGRAMU    I    FACEBOOKU 

(RBSM-RADIO)

Share this…
Share on facebook

Facebook

Share on pinterest

Pinterest

Share on twitter

Twitter

Share on linkedin

Linkedin