DEČAK SE IGRAO SA GRANATOM, PA MU JE ISPALA IZ RUKE! Otkriveni UŽASNI detalji tragedije kod Obrovca

0

Devetogodišnji dečak iz Češke smrtno je stradao u eksploziji stotinak metara od kuće Slobadana Olujića u Bilišanima kraj Obrovca.

 

 

 

“Začuo sam detonaciju, eksploziju i umalo posle toga jauk, vrisak.. To je bilo neprijatno i vrlo strašno gledati za oko. Žena je jedna ležala, zapomagala, dete je ležalo nepomično i ova druga žena je isto zapomagala i vidi se da je bila povređena, na licu, oku “, kaže Slobodan Olujić koji je brzo dotrčao na mesto nesteće i šokirao se. Dečakov otac mu je objašnjavao rukama da je on otvorio haubu, a onda čuo eksploziju i pokazao u smeru deteta koje je imalo vidljivo teške povrede na stomaku.

Češka porodica, u kojoj je 39-godišnji otac nepovređen, u pratnji automobila druge češke porodice putovala je Hrvatskom. U eksploziji su povređene i dve žene. 49-godišnjakinji je teško povređeno oko, a dečakova 34- godišnja majka bila je životno ugrožena.

 

 

“Radi se o penetrantnim povredama stomaka. Žena je odmah operisana, zbrinuta hirurški i nakon toga smeštena na intenzivnu negu. Njeno trenutno stanje je stabilno” rekao je abdomenalni hirurg Nediljko Jović, inače pomoćnik direktora OB Zadar.

 

 

Policija, koja je uviđaj obavljala sinoć i danas sve do posle podneva, kazala je da su Česi sa sobom u automobilu dovezli nepoznatu eksplozivnu napravu.

 

 

“Eksplozivna naprava je eksplodirala izvan automobila, a policijski službenici i dalje utvrđuju okolnosti zašto se eksplozivna naprava i nalazila u automobilu”, kazala je Ivana Grbin, potparolka PU zadarske i dodala kako je Državno tužilaštvo naložilo obdukciju deteta.

 

 

Prema nezvaničnim saznanjima, navodno se radi o granati ručnog minobacača koju su ovi Česi, inače kolekcionari takvih čaura i ostataka minsko-eksplozivnih sredstava poneli sa sobom.

 

 

Automobil im se pokvario i dete se najverovatnije igralo van automobila s tom granatom, kuckalo njome o asfalt, dakle o tvrdu površinu, što je bilo dovoljno da ona eksplodira jer takve naprave nemaju osigurač nego se aktiviraju udarcem o tvrdu površinu.

 

 

Meštanima je laknulo što se ne radi o eksplozivnoj napravi odbačenoj na tom području.

 

 

“Da je nešto bilo, ne daj bože, nešto bi naišli. Tu baš ima mnogo ljudi koji čuvaju stoku i prolazi se. I deca i mi smo svi tu. Znači, nikad niko ništa. I sad baš odjedanput”, kaže Marija Olujić iz Bilišana i dodaje kako to područje u ratu nije bilo minirano, a njen suprug Branko zaključuje vrteći glavom:

 

“Tužno zbog deteta. Teško, teško pada, imam decu, pa ne daj bože da je nešto eksplozivno”.

 

 

Policija nastavlja kriminalističko istraživanje koje bi trebalo pokazati odakle Česima opasni projektil i protiv koga će sve biti podignute krivične prijave.(RBSM-RADIO)

 

 

 

 

 

GLEDAJTE NAJNOVIJE SERIJE – SVE EPIZODE NA SAJTU

Pratite nas na:    INSTAGRAMU    I    FACEBOOKU   

(RBSM-RADIO)

Share this…
Share on facebook

Facebook

Share on pinterest

Pinterest

Share on twitter

Twitter

Share on linkedin

Linkedin

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *