Dečak koji je ubio devet svojih vršnjaka i čuvara ima rečnik neprimeren njegovim godinama.

Dečak koji je 3. maja ubio devet svojih  vršnjaka i pripadnika obezbeđenja u razgovoru sa stručnjacima koristi čudne fraze koji ne priliče njegovom uzrastu. 

 

„Maloletni masovni ubica nalazi se na jednoj psihijatrijskoj klinici u Beogradu, gde je pod nadzorom lekara, ali i policije, koja čuva kliniku. Razgovarali su sa stručnjacima o rečima koje su čudne za jednog dečaka.

 

Recimo, on ne kaže hapšenje, već lišavanje slobode, a umesto ubiti kaže “eliminisati žrtvu”. Kada govori o oružju, on upotrebljava reči kalibar, zna gotovo sve marke pištolja i pušaka i kog su kalibra, koja municija ide za koje vatreno oružje – objašnjavaju izvor upoznati sa slučajem i dodaju:

Takođe, on kaže da se “razoružao”, a ne ” spustio sam pištolj ” ili ” ostavio sam pištolj “, što bi bilo primereno detetu ili čak čoveku koji nije u struci. Umjesto da kaže  “pucao sam “, on kaže “otvorio sam vatru”.  To je prilično atipično za dete.

Prema rečima izvora, kada je čuo da mu je otac uhapšen, dečak je rekao “da se nada da će prema njemu dobro postupati”.

 

“Izgovorio je reč ‘postupati’, što uglavnom koriste ljude koji rade u zatvoru, inspektore ili policajce. Retko koja osoba u svakodnevnom govori koristi ovu terminologiju, a deca praktično ne znaju šta to znači”, navodi izvor i napominje da su se psiholozi i ljudi koji su u kontaktu sa ovim učenikom sedmog razreda OŠ “Vladislav Ribnikar”, šokirali i kada je on rekao ” da želi da njegovi roditelji ulože novac u indeksne fondove “.

 

Stručnjaci smatraju da ni mnogo odraslih ne zna šta su indeksni fondovi, a kamoli dete njegovog uzrasta. Smatraju da je učenik osumnjičen za masakr u školi, ima ponašanje odraslih osoba.

 

“On poseduje sve segmente i parametre odrasle osobe. Na osnovu svih dostupnih informacija, dečak sa Vračara deluje kao odrasla osoba, što dokazuje i njegov spisak za odstrel, precizan plan, ucrtane prioritetne mete i pravljenje strategije za masakr”, rekao je ranije Ratomir Antonović , stručnjak za bezbednost.

 

Antonić dodaje da se zbog svega ovoga dečaka treba tretirati kao odraslu osobu.

 

“Ako je on počinio zločin kao odrasla osoba, onda mu treba suditi kao odraaslome. Založio bih se da se zakonom odredi da se i za decu rade psihijatrijska veštačenja, kako bi se utvrdilo da li su bili uračunljivi prilikom počinjenog krivičnog dela. Smatram da to treba da bude redovna procena i veštačenje, jer ako je to isto dete spremno da uradio ovako nešto, onda treba i da se kazni”, rekao je ranije Antonović. (RBSM-RADIO)

 

 

GLEDAJTE NAJNOVIJE SERIJE – SVE EPIZODE NA SAJTU

Pratite nas na:    INSTAGRAMU         I       FACEBOOKU   

(RBSM-RADIO)

Share this…
Share on facebook

Facebook

Share on pinterest

Pinterest

Share on twitter

Twitter

Share on linkedin

Linkedin