Dečak je dugo povraćao i GUŠIO se kada jede, a onda je KAMERA rešila misteriju: Takav slučaj se ne pamti

Novo kiseonika mu je bio nizak, a rendgenski snimak grudnog koša pokazao je da nešto nije u redu sa njegovim dušnikom i jednjakom

 

Još kao dete od oko tri godine, Marli (8) iz Australije je počeo da se guši i povraća dok je jeo. Tek nakon pet godina, uoči operacije, lekari su u njegovom grlu otkrili zaglavljeni plastični cvet.

 

– Uvek smo pretpostavljali da jede prebrzo. Kako je vreme prolazilo, počelo je da mu se javlja hripanje i samo je ulazio i izlazio iz bolnica i sa operacija – rekla je njegova majka Skaj Enjaković.

 

Marliju je dijagnostikovana astma, a Skaj je verovala da njen sin ima respiratornu bolest, prenosi televizija ABC iz Australije. U decembru 2021. godine,

 

Marli je imao tako jak napada kašlja da je hitno prebačen u bolnicu. Novo kiseonika mu je bio nizak, a rendgenski snimak grudnog koša pokazao je da nešto nije u redu sa njegovim dušnikom i jednjakom. Bronhoskopija je otkrila da Marli ima traheoezofagealnu fistulu, koja povezuje njegov jednjak sa dušnikom. Kako je pojasnila njegova majka, to je značilo da su mu hrana, piće i sline ulazili u dušnik i išli do pluća.

 

Prebačen je u Melburn na operaciju, a neposredno pre toga, lekari su upotrebili kamere kako bi još jednom pogledali Marlijeve disajne ​​puteve i tada su otkrili plastični cvet zaglavljen u njegovom grlu. Sve do tog trenutka upala je sprečavala lekare da pronađu taj strani predmet.

 

Majka veruje da je plastični cvet tamo mogao biti i do pet godina, budući da je tada Marli počeo da pokazuje ​​simptome.

 

– Znala sam da nešto nije u redu sa njegovim grlom i nisam mogla da shvatim šta je to. Nikada nisam mislila da bi to moglo biti strano telo, ali jednostavno nije bilo normalno da se dete sa astmom guši i povraća zbog hrane i pića i bukvalno kašlje satima bez prekida – rekla je majka.

 

Cvet je uklonjen u januaru, a Marli će biti podvrgnut i operaciji u Melburnu kako bi se uklonila veza između njegovog jednjaka i dušnika.

 

– Uradiće mu rez duž grudnog koša, stisnuti desno plućno krilo i zatim odlepiti jednjak od dušnika i onda izrezati taj spoj koji je nastao od stranog tela. Tada će uzeti malo mišića iz njegovih grudi i staviti ga između jednjaka i dušnika kako ne bi stvorio novu fistulu – pojašnjava njegova majka.(RBSM-RADIO)

 

GLEDAJTE NAJNOVIJE SERIJE – SVE EPIZODE NA SAJTU – KLIKNI OVDJE 

www.rbsm-serije.com

Pratite nas na INSTAGRAMU I FACEBOOKU 

(RBSM-RADIO)

Share this…
Share on facebook

Facebook

Share on pinterest

Pinterest

Share on twitter

Twitter

Share on linkedin

Linkedin