Dečak (4) umalo POGINUO dok je pio JOGURT: Roditelji mislili da je ugrizao jezik, a onda je krenula drama

Mališan je pao dok mu je metalna slamka bila u ustima

 

Bizaran incident koji se umalo završio tragedijom desio se u Njujorku kada je metalna slamka probila karotidnu arteriju četvorogodišnjeg dečaka, dok su roditelji u početku mislili da je dete samo ugrizlo jezik

 

Lekari su rekli da je izgubio mnogo krvi, a efikasnom intervencijom mu je spašen život.

 

Mali Čarli DeFraja je pao na terasi dok je pijuckao piće na bazi jogurta kroz metalnu slamku, preneo je Today.com . Slamka mu je usekla karotidnu arteriju, privremeno prekinuvši dotok krvi u njegov mozak.

 

Kada su zabrinuti roditelji izašli napolje da vide šta se dešava sa njihovim detetom, u početku su pomislili da se četvorogodišnjak ugrizao za jezik. Međutim, postalo je jasno da je povreda ozbiljnija nego što se prvobitno mislilo.

 

– U suštini je izgubio mnogo krvi – rekao je dr Ričard Skriven, šef pedijatrijske traumatološke jedinice u Stoni Bruk Trauma centru, u intervjuu za Today.com.

 

Lekari su konstatovali da je dečak imao povredu unutrašnje karotidne arterije preko koje se krv i kiseonik dopremaju do mozga. Uspeli su da smire krvarenje. Zahvaljujući operaciji koju je izveo dr. David Fioreli, dečak se oporavio i trebalo bi da se vrati u vrtić ove nedelje.

 

Na vratu su dve arterije – po jedna sa svake strane. Oni su, pak, podeljeni na unutrašnje i spoljašnje grane. Dečak je povredio desnu unutrašnju karotidnu arteriju odmah iza vilice.

 

Zahvat je trajao svega 45 minuta, a posle nedelju dana farmakološke kome dečak se oporavio.(RBSM-RADIO)

 

GLEDAJTE NAJNOVIJE SERIJE – SVE EPIZODE NA SAJTU – KLIKNI OVDJE 

www.rbsm-serije.com

Pratite nas na INSTAGRAMU I FACEBOOKU 

(RBSM-RADIO)

Share this…
Share on facebook

Facebook

Share on pinterest

Pinterest

Share on twitter

Twitter

Share on linkedin

Linkedin