Deca Putinovih ljudi kupaju se u LUKSUZU: Imaju stanove širom Evrope, posebnu pražnju privlači ONA (FOTO)

Svet dece ruskih vrhovnih zvaničnika sastoji se od privatnih aviona, otmenih apartmana u Parizu, skijanja u Austriji i školovanja na elitnim uziverzitetima u Londonu i Njujorku.

Roditelji su im vlasnici nekretnina u najekskluzivnijim četvrtima evropskih priestonica. Njihovi profili na društvenim mrežama prepuni su slika dizajnerskih haljina i luksuznih proslava. Dok roditelji oštro kritikuju Zapad, njihova deca odrastaju upravo u tim zemljama.

– To je krajnje licemerno. Moglo bi se reći da oni možda ne vide kontradikciju jer veruju da postoji neko takmičenje između SAD-a i Rusije. Ali zašto onda školovati decu na Zapadu? Zašto tamo imati dvorce i vile? – rekao je stručnjak za rusku politiku Daniel Treisman sa Univerziteta Kalifornija u Los Anđelesu.
Sam ruski predsednik, Vladimir Putin, je prošlog meseca osudio Ruse koji naginju Zapadu, optužujući ih da misle da pripadaju “višoj rasi” i da zajedno sa Zapadom žele da unište Rusiju.

– Ruski narod će uvek moći da razlikuje prave patriote od ološa i izdajnika te će ih ispljunuti kao komarca koji je slučajno uleteo u usta – rekao je tada Putin.

Porodica Putinovog portparola

– Jedna od porodica koja je personifikacija takvog licemerja je porodica Dmitrija Peskova koji se često razbacuje tvrdokornim kritikama Zapada – piše CNN.

Zanimljivo je da su Sjedinjene Države nedavno uvele sankcije Peskovu, njegovoj supruzi i dvoje odrasle dece, navodeći da porodica živi “luksuznim životnim stilom koji nije u skladu s Peskovim službenim primanjima i koji verovatno dolazi od nezakonito stečenog bogatstva zbog njegove političke povezanosti s Putinom”.

Najmanje dvoje njegove dece se školovalo i odgajalo u zapadnoj Evropi pre nego što su se kao odrasli vratili u Moskvu. Peskov je viđen s dizajnerskim satom u vrednosti od 600.000 dolara, a tokom medenog meseca je unajmio jahtu koja košta nekih 430.000 dolara nedeljno.

Prema istrazi Odeljenja za borbu protiv korupcije, koju je osnovao zatvoreni ruski opozicioni čelnik Aleksej Navaljni, Peskovova sadašnja supruga, bivša supruga i deca poseduju luksuzna vozila i kuće širom sveta, vredne više miliona dolara.

Stručnjaci navode da se jaz između bogatstva porodica iz Putinovog sveta i njihove retorike može objasniti jednom rečju – kleptokratijom.

– Kleptokratija je vladavina lopova – rekla je politikolog Džodi Vitori sa Univerziteta Džordžtaun. S njom se slaže i Treisman.

– Oni žele da žive na Zapadu jer su tamo najbogatije zemlje na svetu, velika središta kulture. Osim toga, zapadne zemlje imaju mnogo sigurniji pravni sistem od Rusije. Dakle, ako ulože velik deo svog novca na Zapadu, osećaće se sigurnije – kazao je Treisman.

Foto: TASS / ddp USA / Profimedia

“To je lov na veštice”

Peskovova 24-godišnja kći iz njegovog drugog braka, Elizaveta Peskova, je čak jednom prilikom izjavila da se “oseća bolje u evropskom okruženju” i rekla za ruski obrazovni sistem da je pravi pakao.

Nedavno je na Instagramu objavila slogan “Ne ratu”, kojim se Rusi protive ratu u Ukrajini. Njenu objavu je podelila ruska televizija TV Rain, ali ju je vrlo brzo uklonila. Peskova je kao dete pohađala školu Ecole des Roches, koja se nalazi izvan Pariza. Godišnja školarina za tu obrazovnu instituciju je oko četvrtina očeve plate, a vannastavne aktivnosti uključuju časove pilotiranja.

Zatim je stažirala u Louis Vuittonu i dobila diplomu iz marketinga u francuskoj poslovnoj školi. Prema podacima Odeljenja za borbu protiv korupcije, Peskova i njena majka su 2016. kupile stan blizu stan blizu Ajfelovog tornja od 180 kvadrata, koji je vredan skoro dva miliona dolara.

Peskova je za sankcije kazala da su “potpuno nepoštene i neutemeljene” i rekla da je “uzrujana jer više ne može putovati”. Za Telegram je napisala da je ponosna što je Ruskinja i da nije normalno sankcionisati decu političara.

– Nema poštenog suđenja tokom takvog lova na veštice i besomučne mržnje prema svemu što je rusko – dodala je Peskova.

Nikolaj Čoles, Peskovov najstariji sin, odrastao je u Engleskoj, putovao svetom u privatnim avionima, poseduje vrhunske nekretnine u Moskvi i flotu luksuznih vozila, navodi se.

Porodica ministra spoljnih poslova

Ministar spoljnih poslova Sergej Lavrov, koji je 2017. pozvao na “post-zapadni” svetski poredak, poslao je svoju ćerku na prestižne univerzitete u Londonu i Njujorku. Ćerka njegove navodne devojke, Polina Kovaleva, objavila je svoje slike na jahti, iz austrijskog skijališta i vili uz plažu.

Kovaleva je vlasnica stana u jednom od najskupljih londonskih četvrti koji vredi 5.8 miliona dolara. Odeljenje za borbu protiv korupcije je otkrilo da je Kovaleva kupila stan u Kensingtonu kada je imala 21 godinu.

Lavrova kći, Ekaterina Vinokurova (39) je pohađala Uziverzitet Kolumbija u Njujorku, gde je živela 17 godina, pre nego što je diplomirala na fakultetu London School of Economics. Ujedinjeno Kraljevstvo nedavno je sankcionisalo i Kovalevu i Vinokurovu.

Foto: XPOSUREUK / Backgrid UK / Profimedia

Putinova porodica

Ni sam Putin nije izuzetak. Jedna od njegovih navodnih partnerki, koja mu je rodila ćerku, je samo nekoliko nedelja nakon rođenja deteta postala vlasnica stana u Monaku u vrednosti od 4.1 milion dolara.

Njegova najstarija ćerka, Marija, navodno se udala za holandskog preduzetnika te živi u stanu vrednom 3.3 miliona dolara u Holandiji. Putin navodno ima više vanbračne dece, a sva su praktički odrastala na Zapadu. Kremlj je uvek demantovao te izveštaje.

Uprkos tome što članovi njegove porodice poseduju luksuzne nekretnine u zapadnim zemljama, Putin je nedavno prozvao Ruse s “vilama u Majamiju ili na francuskoj rivijeri, koji ne mogu živeti bez kamenica ili rodne jednakosti”.

Problem s takvim ljudima jest taj što su oni mislima na Zapadu, a ne ovdje s našim narodom i Rusijom”, rekao je Putin 16. marta.

Licemjerje ruskih političara i njihovih porodica koji uživaju u svome bogatstvu na Zapadu već je godinama u Rusiji javna tajna. 2016. je Dumi predstavljen predlog zakona kojim bi se zabranilo školovanje maloljetne djece većine ruskih dužnosnika na stranim sveučilištima, navodeći da je obrazovanje u Rusiji ključno za razvoj domoljublja. Prijedlog zakona nije prihvaćen.

GLEDAJTE NAJNOVIJE SERIJE – SVE EPIZODE NA SAJTU – KLIKNI OVDJE 

www.rbsm-serije.com

Pratite nas na INSTAGRAMU I FACEBOOKU 

(RBSM-RADIO)