“Deca ne znaju da im je otac POGINUO”: Meštani o smrti Nikole iz Sivca – TRAGEDIJA mogla biti još veća

Pejin je, kako je Objektiv saznao, na put pošao sa drugom koga Sivčani znaju pod nadimkom Bole

 

Nikola Pejin (47) iz Sivca kod Kule u sredu uveče je poginuo u saobraćajnoj nesreći nedaleko od Šibenika. Stradao je na auto-putu Tisno–Kapela vozeći motocikl BMW, kada je, izlazeći iz leve krivine, sleteo na kameno-zemljanu površinu, a zatim udario u potporni betonsko-kameni zid.

 

Pejin je, kako je Objektiv saznao, na put pošao sa drugom koga Sivčani znaju pod nadimkom Bole.

 

Zaputili su se u Šibenik, kod Boletovog oca.

 

– Bole je došao iz Nemačke, gde sada živi, u Sivac, u koji je izbegao devedesetih. Došao je sa ženom kod tašte u posetu. Na motoru je putovao sa suprugom, a Nikola sam. U šoku smo ostali kada smo čuli šta se dogodilo – ispričala je za Objektiv jedna od Sivčanki sa kojima smo razgovarali.

 

NIKAD NIJE IMAO UDES

 

Pejin, inače privatnik koji je držao firmu za proizvodnju kesa, iza sebe je ostavio petoro dece, tri sina i dve ćerke. Najmlađe dete ima četiri godine, a najstarije 22. Na putovanje je ovaj put, čudom kažu, pošao bez suvozača. – Priča se da je na Nikolu, navodno, išao jedan vozač kolima, pa da bi izbegao sudar, krenuo je u stranu i povuklo ga je na bankinu.

 

Nije mu bilo pomoći. Njegov prijatelj koji je u Šibeniku sve će srediti oko papira. Znamo da je danas obdukcija, a u ponedeljak će tek telo biti preuzeto. Porodica mu je slomljena. Majka Slavica je neutešna, kao i sestra Nataša, supruga Nina i starija deca. Mlađa deca, sin od četiri i ćerkica od sedam godina, ne znaju da im je otac poginuo, stariji znaju. Ima ćerke od 22 i sedam godina i sinove od 21, 13 i četiri godine. Ovi mlađi oca neće ni zapamtiti – kaže za Objektiv jedna od komšinica Pejinovih.

 

A ona, kao i ostali sagovornici našeg lista, za Nikolu kaže da je bio jako dobar čovek, a da je cela porodica divna.

 

– Nikolina majka Slavica je bolesna, ne znam kako će sve ovo preživeti. Pre godinu i po dana umro je Nikolin otac Aleksandar. Bore se sa svojim bolom. Kod njih je kuća puna naroda, dolaze svi da izjave saučešće, ali ne ostaju dugo.

 

Nikola je puno prošao kolima i motorom i nikad nije imao udes. I evo, vidite sada šta se desi. Sve su stvorili. Svi su radili u fabrici za proizvodnju kesa. Jako smo ožalošćeni, kao da nam je rod rođeni poginuo – dodaje naša sagovornica kroz suze.

 

SREĆOM DA SIN NIJE OTIŠAO S NJIM

Druga meštanka kaže da je tragedija mogla biti veća, a da je to srećom izbegnuto.

 

– Obično je stariji sin išao sa njim na motoru. Ovog puta srećom nije. Ko zna, možda bi sve bilo drugačije da je otišao. Nikola je stvorio carstvo.

 

Dovršio je kuću roditelja, svoju, i kupio još jednu, koja izlazi na drugu ulicu, i renovirao je. Na sve tri je stavio iste kapije. Na ulici je podigao beton da bi automobili mogli da se parkiraju.

 

Kupio je u drugoj ulici kuću i plac i to sve očistio. Verovatno je hteo tu skladište da napravi. U toj firmi su svi radili. Deca su još kao mala počela da rade. Ne znam šta da kažem.

 

Petoro dece osta bez oca. Šta god da kažemo, malo je naspram tragedije – kaže ova Sivčanka.(RBSM-RADIO)

 

GLEDAJTE NAJNOVIJE SERIJE – SVE EPIZODE NA SAJTU – KLIKNI OVDJE 

www.rbsm-serije.com

Pratite nas na INSTAGRAMU I FACEBOOKU 

(RBSM-RADIO)

Share this…
Share on facebook

Facebook

Share on pinterest

Pinterest

Share on twitter

Twitter

Share on linkedin

Linkedin