Danijela iz Niša nakon svadbe doživela ŠOK: Dok je otvarala koverte, u njih 15 sačekalo je IZNENAĐENJE

Prazne koverte na svadbama ili nekim drugim proslavama, za građane Srbije su česta pojava. Danijela Nikolić (35) iz Niša je ispričala da je ona ovo doživela na svojoj svadbi, pre nekoliko godina.

Mladenci i njihovi roditelji nakon svadbe, umesto para broje prazne koverte ili one u kojima je obični komad novinskog papira ili samo čestitka.

– Na njima nije bilo potpisa, bile su potpuno prazne. To stvarno nije u redu. Ja razumem da neko nema novca, ali ovo je bezobrazluk. Čuli smo da su se neki drugi mnogo lošije proveli. Nemoguće je otkriti ko je to od gostiju uradio. Obično je velika gužva, koverta se stavlja u kutiju za darivanje mladenaca tako da je to, zaista, teško utvrditi. Niko nikoga ne tera da daruje mladence, ali ove prazne koverte su baš ponižavajuće – ispričala je ranije Danijela.

Nepisano je pravilo da rodbina i prijatelji treba da daruju mladence minimalno u vrednosti “stolice” koja je za njihovo prisustvo plaćena, u proseku, između 25 i 150 evra.

Bračni par Nikolić od 150 koverata u kojima je trebalo da bude novac od rođaka i prijatelja pozvanih na svadbu našao je 15 praznih, a u jednoj je bio obični papir pažljivo izrezan u veličini novčanice, da se na prvi pogled ne vidi da je prevara.

– Postoje naravno i izuzeci. I pored teške materijalne situacije, naši ljudi se trude da ispoštuju običaje, pa su spremni i da se zaduže – rekla je ranije Danijela.

Poštenije bi bilo da se odbije poziv na svadbu i jednostavno reći: “Nemam para”.

Oni koji pozivaju, sigurno bi to shvatili na dobar način. Ovako, sa praznim kovertama, sve ima predznak i nekulturnog i nepoštenog.

– Nama je najbitnije da smo se mi lepo proveli, a ove prazne koverte neka idu njima na čast – zaključila je ranije Danijela.

Problem sa praznim kovertama za nekoga je bila i lekcija. Pored kutije za darivanje mladenaca postavljaju i dežurnog svata, najčešće mlađu devojku, koja od onih koji ubacuju kovertu, traži samo jedno – da na njoj napišu svoje ime.

GLEDAJTE NAJNOVIJE SERIJE – SVE EPIZODE NA SAJTU – KLIKNI OVDJE 

www.rbsm-serije.com

Pratite nas na INSTAGRAMU I FACEBOOKU 

(RBSM-RADIO)

Share this…
Share on facebook

Facebook

Share on pinterest

Pinterest

Share on twitter

Twitter

Share on linkedin

Linkedin