DAMIR UBIO KOMŠINICU, SKRIVAO TELO 11 GODINA: Otkrili ga uz pomoć GUGL MAPA! Nestvaran slučaj u Zagrebu

0

Počeo je sudski rasplet jednog od najintrigantnijih slučajeva u hrvatskoj krivičnoj praksi.

 

“Nisam kriv”, izjavio je na početku suđenja Damir Keleminčić, (65) optužen da je na podmukao način i iz koristoljublja 2011. ubio komšinicu Slavojku Senišin (76). Prema optužnici, Keleminčić je komšinicu ubio kako bi se domogao njenog stana.

Odbijen mu predlog da se suđenje zatvori za javnost

 

Čim je seo na optuženičku klupu, protestovao je zbog fotografa koji su ga snimali, a zatim je zatražio da se celo suđenje zatvori za javnost. Pravdao je to interesom svoje porodice, koji teško podnose da čitaju sve šta se objavljuje o njemu. Predlog mu je odbijen.

 

 

hrvatska policija

Na suđenju bi trebalo da bude ispitano 30-ak svedoka, među kojima su i članovi porodice optuženog. Osim toga biće reprodukovane snimke tajno snimljenih Keleminčićevih razgovora koji ga, kako je uvereno tužilaštvo, uveliko inkriminiraju. Biće sprovedeno i grafološko veštačenje rukopisa Slavojke Senišin na kupoprodajnom ugovoru s Keleminčićem od 7. jula 2005. godine.

 

Odbrana smatra da je to važno jer je kao motiv ubistva navedeno koristoljublje, a ako je Slavojka Senešin potpisala ugovor, Keleminčić se mogao upisati kao vlasnik, objasnio je advokat Arnold Čada.

 

Ubio komšinicu pa telo bacio u bunar i tamo ga skrivao 11 godina

 

Prema optužnici, Keleminčić je svoju komšinicu ubio krajem 2011. a zatim njeno telo bacio u bunar kraj svoje vikendice u Prečnom.

 

selo, bunar

 

Tamo je telo i pronađeno u septembru 2022. godine. Iako je okrivljeni čak premeštao nadzemni deo bunara, istražitelji su snimajući njegove razgovore saznali da je telo ipak tamo.

 

“U Prečnom sam. Kopaju bagerima. Verovatno budu nosili Slavojku… Oprosti za sve… Branio sam se od nje, a ovo ti pričam tako da znaš”, rekao je Keleminčić svom ocu dok su ga istražitelji tajno snimali.

 

“Kaj si je ti maknul”, upitao ga je otac.

 

“Da, samo ne smeš to, nemoj nikome reći, oni kopaju celo dvorište…”, odgovorio mu je Keleminčić.

 

Telo pronađeno na dubini od 7 metara

 

Članovi porodice prijavili su nestanak 76-godišnjakinje, ali istraga godinama nije davala rezultate. Keleminčić je 5 godina nakon ubistva krivotvorio i overio dokumentaciju o kupovini stana kako bi prisvojio žrtvinu nekretninu.

 

“Budući da prvotno nisu postojala saznanja da je oštećena žrtva kaznenog djela, članovi obitelji su 2011. godine prijavili njezin nestanak, dok provedenim kriminalističkim istraživanjem nije utvrđeno gde se oštećena nalazi“, piše policija zajedničkoj stambenoj zgradi.

 

Policajci su od 2020. do 2022. došli do novih saznanja koja su povezala Keleminčića s nestankom 76-godišnjakinje. Ishodovali su nalog Županijskog suda u Zagrebu za pretragu imanja osumnjičenika koje se nalazi u naselje nedaleko od Ivanić-Grada.

 

U saradnji s pripadnicima MORH-a prekopali su dvorište te je pronađen zatrpani bunar. Iz policije su posumnjali da je osumnjičeni zatrpao bunar kako bi sakrio mesto gde je bacio telo oštećene. 22. septembra 2022., na dubini od sedam metara, pronađeno je telo zamotano u tepih.

 

“Došli smo tamo i shvatili da nema bunara”

 

Voditelj Službe opšteg kriminaliteta PU zagrebačke Zvonimir Petrović je tada potvrdio kako je policiji pri istrazi pomogao Googleov Street View.

 

 

Gugl, Google

 

“Što se samog bunara tiče, pregledom Google Street Viewa smo shvatili da je pre samog nestanka žrtve bunar bio na svom mestu. Kad smo na mesto pronalaska tela došli fizički, shvatili smo da bunara nema, da je samo kruna od bunara premeštena ispred vikend-kuće. To je bila indicija da intenzivnije krenemo u sprovođenje drugih mera radnje”, naveo je.

 

Dodao je i kako je policija razgovarala s Keleminčićem još 2011. “U tom trenutku nikakve indicije nisu upućivale na njega”, napomenuo je.(RBSM-RADIO)

 

 

 

GLEDAJTE NAJNOVIJE SERIJE – SVE EPIZODE NA SAJTU

Pratite nas na:      INSTAGRAMU      I   FACEBOOKU   

(RBSM-RADIO)

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *