Dame u CRNIM haljinama: Jedan gest Kejt i Vilijama privukao pažnju, Megan potvrdila DOMINACIJU (VIDEO)

Uobičajeno, članovi kraljevske porodice na javne događaje stižu u odvojenim vozilima, ali sada je bilo drugačije

 

 

Kako bi se zahvalili poštovaocima kraljice Elizabete II i pogledali šta je sve ostavljeno u njenu čast, princu i princezi od Velsa pridružili su se vojvoda i vojvotkinja od Saseksa, dok su juče gledali cvetne počasti kraljici u zamku Vindzor.

 

Šetnja je bila prvi put da su se Vilijamu i Kejt pridružili Hariju i Megan na javnom angažmanu od Dana Komonvelta 9. marta 2020. Kraljevski parovi su hodali odvojeno jedan od drugog, oboje razgovarajući sa ljudima na suprotnim stranama gomile, ali su došli i otišli istim automobilom.

 

Uobičajeno, članovi kraljevske porodice na javne događaje stižu u odvojenim vozilima, ali sada je bilo drugačije.

 

Ujedinjenje članova britanske porodice imalo je ogroman odjek u svetskoj javnosti, a onda su krenule analize – ko se kako ponašao i da li je baš sve bilo na mestu.

 

Svaki par ima svoje karakteristike – bilo da je to određeni znak koji signalizuje da im je neprijatno u prostoriji, da jedva čekaju da se raziđu, da nisu otvoreni za komunikaciju jedno prema drugom…

 

 

Sudeći po svim mogućim signalima, vidi se ogromna distanca između Kejt i Megan, koje uglavnom nisu bile okrenute jedna ka drugoj i gde se na fotografijama ne vidi nijedan vid prisnije komunikacije. Nije zabeležen neki srdačniji momenat između Kejt i Megan čemu je verovatno doprinela i sama prilika.

 

“Dejli Mejl” je i ranije navodio da Hari i Megan izgledaju kao da izvode performans svojom neverbalnom komunikacijom sa nizom simboličnih dodira koji izgledaju kao da signaliziraju jedno drugom kako treba da se ponašaju, ali se to lako očitava.

 

Dok je svima zapalo za oko to što je Hari skoro sve vreme držao za ruku suprugu, dok je taj kontakt izostao kod Kejt i Vilijama.

 

Hvale tako mnogi mlađeg princa jer je “pažljiv suprug”, a ne “bezosećajan kao njegov stariji brat”. Da li je Kejt zaista hladna, odmerena i vrlo distancirana, ili ipak svoja, bez posesivne želje za kontrolom?

 

Jedno je sigurno, a to je da ostavljaju tako utisak snažnog para, partnera koji su nezavisni jedno od drugog i nemaju potrebu celom svetu da pokazuju svoju ljubav.

 

Ipak, važno je podsetiti da se Kejt i Vilijam skoro nikada ne drže za ruke u javnosti. Robin Kermod, stručnjak za govor tela i osnivač kompanije za komunikacije “Zone2.co.uk”, objasnio je pre nekoliko godina, da je ovaj par uzor pronašao u ponašanju kraljice Elizabete.

 

Kraljica se jako retko drži za ruke sa svojim suprugom i čini se da je to nepisano pravilo i drugih pripadnika kraljevskih porodica – rekao je tada Kermod i dodao:

 

– Ostavljaju tako utisak stabilnog para, partnera koji ljubav sigurno dokazuju sebi, ali ne da to vidi ceo svet.

 

Svakako da su utisci brojni i različiti… a jedan gest Megan Markl se naročito izdvojio. Vojvotkinja je u jednom momentu zagrlila muža dok je on tužno posmatrao cveće za kraljicu.

 

I opet se postavlja pitanje da li se radi o nežnom i brižnom gestu, ili je ruka na leđima kao sredstvo za usmerenje?

 

– Ovo je roditeljski gest koji takođe podrazumeva želju za kontrolom ili upravljanjem – kaže stručnjak za govor tela Džudi Džejms.

 

– U politici je poznat kao “pat moći “, gde onaj koji je u pat poziciji podiže svoj status spuštanjem drugog.

 

GLEDAJTE NAJNOVIJE SERIJE – SVE EPIZODE NA SAJTU – KLIKNI OVDJE 

www.rbsm-serije.com

Pratite nas na INSTAGRAMU I FACEBOOKU 

(RBSM-RADIO)