Connect with us

Sudbine

DA SE ZALEDIŠ OD MISTERIJE: Isto se zovu, imaju zajedničku fotku, A NIKAD SE NISU VIDJELE, ovo je priča o NJIMA

Published

on

Dvije starice tvrde da se isto zovu, zajedno su na fotografiji, a ni jedna se ne sjeća da su se upoznale…

Što da jedan dan saznate da postoji netko tko ima isto ime kao vi, i živi svoj život kao vi? Što da jednog dana upoznate tu osobu i ona tvrdi da ste vi uljez u toj priči? Što da oboje imate isto ime, isto mjesto rođenja, isti datum rođenja, iste roditelje, no međusobno se ne poznajete već morate dokazati da ste vi zapravo vi?

To nisu filozofska pitanja za razmišljanje, već stvaran policijski slučaj koji je u Francuskoj izazvao nevjerojatno čuđenje svih koji su s njim imali veze.

Dvije su si starice pristojno kimnule, iako im je držanje bilo hladno, a predstavile su se identičnim riječima: Dobar dan, ja sam Madeleine Morès.

Francuski detektivi koji su ih promatrali čekali su da jedna od njih “pukne” pod pritiskom i otkrije im koja je uljez koji se lažno predstavlja, piše Telegraph.

Umjesto toga, umirovljenice su u svojim bluzama s visokim kragnama stajale visoko uspravljenih baka, inzistirajući da je svaka od njih Madeleine Paule Hélène Morès, rođena 6. studenog 1924, u Tellancourtu u sjeveroistočnoj Francuskoj, od oca Alberta Morèsa i njegove žene Anne. Obje su dale putovnice, osobne iskaznice, bankovne račune i rodne listove da bi to potkrijepile.

Zbunjena francuska policija koja je organizirala susret nije znala je li to slučaj krađe identiteta starog više od pola stoljeća ili pak administrativnog džumbusa u kojem su dvije djevojčice dobile isto ime.

Jedini način da dođu do istine koji je preostao bila je ekshumacija ostataka zakopanih prije 65 godina, žene za koju su obje starice tvrdile da im je majka, kako bi otkrili koja je prava Madeleine Morès – ona koja živi u Vitellu ili ona koja živi u Saint-Etienneu.

Prvi su se put susreli s tim slučajem kad se Madeleine iz Vittela vratila iz Alžira, u koji se odselila sa suprugom 1960-ih gdje je radio kao radnik na željeznici. Bila je šokirana kad je podnijela zahtjev za osobnom iskaznicom, nakon što joj je rečeno da je ona već izdana ženi s apsolutno istim podacima koja živi u Saint-Etienneu.

Još gore, rečeno joj je kako neće moći podizati svoju mirovinu od 400 eura, jer je druga Madeleine Morès podiže već 20 godina.

Policija se bacila na zadatak istraživanja dokumenata koji potvrđuju identitet, ali i brojne neobične paralele u životima tih žena u mladosti. MISTERIJ SMRTILIFE Otišla je na ispovijed i nikad se nije vratila Rođena u Tellancourt, u blizini belgijske granice,

 

Madeleine iz Vittela imala je sedam godina kad je zajedno sa svojih četvero braće i sestara stavljena u skrbničku obitelj. “Moja je majka umrla 1931., rađajući mog najmlađeg brata. Kasnije nas je otac napustio”,rekla je. U dobi od 12 godina počela je raditi kao sluškinja na lokalnim farmama, no nakon izbijanja Drugog svjetskog rata u dobi od 14 godina, poslana je da boravi sa časnim sestrama u samostanu u Orleansu. Do kraja rata njeno je dvoje braće umrlo, a sa sestrom je izgubila kontakt.  “Jedino s kim sam komunicirala bio je moj brat René, koji je započeo novi život na Korzici”.

Bila je siroče

Madeleine iz Saint-Etiennea je također nedugo nakon rođenja došla pod skrb farmerske obitelji u blizini Tellancourta.

“Nisam poznavala svoje roditelje, oni me nisu htjeli. Farmeri koji su me usvojili nisu mogli imati djece. Kad su Nijemci zauzeli to područje 1940-ih, preselila sam se u Saint-Etienne gdje sam radila u tvornici vijaka”, ispričala je.

Nikad se nije udala ni imala djecu, a ostatak života je proživjela u jednoj te istoj garsonijeri.

Ono što je najneobičnije, čini se kako su se dvije Madeleine srele u prošlosti. 

Naime, brat Madeleine iz Vittela poslao joj je fotografiju na kojoj pozira s drugom ženom, a nastala je oko 1940. U policiji je potvrđeno kako je druga žena doista druga Madeleine. No, niti jedna od njih se ne sjeća da su se susrele, kao ni gdje je fotografija nastala.

 

Slučaj Madeleine Mores | Author: Screenshot
SCREENSHOT

 

Madeleine iz Vittela sumnjala je u priču svoje imenjakinje te je podigla tužbu zbog krađe identiteta.

“Želim svoje dokumente, svoje ime i svoju mirovinu te objašnjenje zašto je to sve koristila tako dugo”, izjavila je.

Madeleine iz Saint Etiennea slično je odgovorila: “Ne znam tko je ta druga žena. Ja nisam loša osoba i nisam lopov. Cijeli sam život radila i oduzmu li mi mirovinu, poduzet ću pravne mjere da se zaštitim”.

Naposljetku, DNK testiranje i usporedba s DNK-om brata Madeleine iz Vittela za kojeg je definitivno sigurno da je iz obitelji Morès, potvrdila je njihovu obiteljsku vezu.No, tko je onda druga Madeleine? Zagonetka i dalje nije riješena.

Ako je riječ o prevari, ona je toliko dugotrajna, kompleksna i sofisticirana da naprosto nema smisla za tako malu novčanu korist.

Ako je pak riječ o administrativnoj grešci, koje su šanse da su dvije djevojčice koje imaju isto ime rođene na isti dan u istom malom selu s roditeljima istih imena? Nadalje, koje je objašnjenje za fotografiju koje se niti jedna od njih ne sjeća?

Je li riječ samo o ekstremnoj slučajnosti ili osmišljenoj prevari vjerojatno se nikad neće saznati, no jedna je jasno – riječ je o posve neobičnoj misteriji.

(RBSM RADIO)

Sudbine

POSLE 16 GODINA PRIZNAO DA JE MRZI! Usledio ŠOK OBRT, ovo ni on nije očekivao!

Published

on

POSLE 16 GODINA PRIZNAO DA JE MRZI! Usledio ŠOK OBRT, ovo ni on nije očekivao!

 

Njegova iskrena ispovest je izazvala mnogo pažnje

Mnogo puta ste slušali o ljubavi na prvi pogled, ili vatrometu obostranih emocija koje su dovele do braka.

 

Međutim, postoje i sasvim drugačije ljubavne priče…

 

Ovo je ispovest neimenovanog muškarca koji je iskreno priznao da na dan venčanja nije voleo svoju suprugu . Kako kaže, sviđala mu se fizički, ali nije to bila ljubav na prvi pogled. Ipak, kroz godine zajedničkog života neke stvari su se promenile.

 

Prošle nedelje supruga i ja smo proslavili 16 godina braka. Mnogi su nam čestitali komentarima na Fejsbuku. Skupili smo mnogo lajkova. Bio je to dobro dan proveden s našom porodicom.

 

Dok sam kasnije te večeri razmišljao o tome, prisetio sam se naše godišnjice od pre nekoliko godina. Taj dan nije bio dobar… nimalo!

 

Oboje smo bili zauzeti i bili smo pod velikim stresom. Mnogo sam radio kako bih završio neke bitne stvari na poslu, a ona je imala gomilu telefonskih poziva na koje je morala da odgovori. Sećam se da smo bili nervozni do te mere da smo se posvađali više puta tokom dana. Na kraju smo se srušili na krevet oko ponoći i za nekoliko minuta oboje čvrsto zaspali.

 

Toliko o blaženoj, romantičnoj godišnjici, zar ne? Međutim, to je pravi život. To je stvarnost.

 

Svi često pokušavamo da održmo čaroliju s početka veze tokom celog braka, ali nam pritom nedostaje vrlo važan element rasta u vezi, koji mora da se dogodi.

 

Dan vašeg venčanja je dan za slavlje. Vaš brak u godinama koje slede je ulaganje. I kad smo već kod toga, kod ulaganja, priznajem da se nisam oženio najboljom prijateljicom pre 16 godina, a nismo bili ni duboko, blaženo zaljubljeni.

 

Ja ne verujem u ljubav na prvi pogled i ne rastapam se kad na Fejsbuku vidim statuse godišnjica na kojima ljudi pišu nešto poput: “Pre toliko i toliko godina sam se udala/oženio za svog najboljeg prijatelja, ljubav mog života, stenu na kojoj stojim, vetar ispod mojih krila”.

 

Ne kažem da je sve to pogrešno. U redu je objavljivati takve stvari. Ukoliko se osećate kao da ste doživeli ljubav na prvi pogled ili ste se pre mnogo godina udali za najboljeg prijatelja, to je sasvim u redu. Nisam ciničan, iskren sam prema vama.

 

Pre 16 godina nisam se oženio svojom najboljom prijateljicom i nije bilo ljubavi na prvi pogled kad smo se upoznali. Danas, 16 godina kasnije, oženjen sam najboljom prijateljicom i osećam duboku ljubav prema njoj, poštovanje.

 

“Zašto sada?”, pitate se. Zato što je, u stvari, pre nisam dobro poznavao. Na dan našeg venčanja poznavali smo se tek 16 meseci. To nije veoma dugo!

 

Sve ovo vam govorim jer ljubav je proces i to je istina. Brak je investicija koja s vremenom raste. To je putovanje. To je nešto što raste kroz zajedničko suočavanje s iskušenjima i kroz održavanje predanosti jedno drugom.

 

I kod prijateljstva je tako. Nije trenutno, niti dostiže punu dubinu u samo nekoliko meseci ili čak nakon godinu dana. Ljubav nije odredište na koje treba doći, ljubav je putovanje koje treba nastaviti i u potpunosti mu se predati, i u dobrim i lošim vremenima.

 

Nakon 16 godina, mnogo borbi, mnogo iskustava nalik dolasku na vrh planine, nekih izuzetno teških i iscrpljujućih situacija, ali i blaženih trenutaka, mogu da kažem ovo:

“Volim svoju ženu više nego ikada pre. I mogu iskreno da priznam da mi je postala najbolja prijateljica”. (RBSM-RADIO)

 

GLEDAJTE NAJNOVIJE SERIJE – SVE EPIZODE NA SAJTU – KLIKNI OVDJE 

www.rbsm-serije.com

Pratite nas na INSTAGRAMU I FACEBOOKU 

(RBSM-RADIO)

Share this…
Share on Facebook

Facebook

Pin on Pinterest

Pinterest

Tweet about this on Twitter

Twitter

Share on LinkedIn

Linkedin

Continue Reading

Sudbine

Dvojica braće se oženili na isti dan: MELINA PANIĆ I AMILA KARALIJA SAD SU VARKE

Published

on

Dvojica braće se oženili na isti dan: MELINA PANIĆ I AMILA KARALIJA SAD SU VARKE

 

U vremenima kada je sve manje vjenčanja, prelijepo je čuti da vjenčanja uopšte ima, a posebno kada vidimo i zajedničku želju braće da na isti dan krenu u novi život sa svojim saputnicama.

Sudbonosno “Da” u istom danu, u Fojnici su izrekli braća Kenan i Dženan Varka. Oni su odlučili da zajedno uplove u bračne vode sa svojim izabranicama Melinom Pamić i Amilom Karalija.

 

Osim što su braća organizovala zajedničko vjenčanje, zajednička je i svečana proslava u hotelu “Reumal”. Zaista, prelijepo…

 

Novopečenim mladim bračnim parovima želimo mnogo sreće, zdravlja i nafake u zajedničkom životu. (RBSM-RADIO)

 

GLEDAJTE NAJNOVIJE SERIJE – SVE EPIZODE NA SAJTU – KLIKNI OVDJE 

www.rbsm-serije.com

Pratite nas na INSTAGRAMU I FACEBOOKU 

(RBSM-RADIO)

Share this…
Share on Facebook

Facebook

Pin on Pinterest

Pinterest

Tweet about this on Twitter

Twitter

Share on LinkedIn

Linkedin

Continue Reading

Sudbine

Užas u Mrčajevcima: “Horda” ZMIJA se okomila na bračni par sa BEBOM, jedna se krila na bizarnom mestu

Published

on

Pjevoviće je iznenadilo toliko prisustvo gmizavaca u njihovom domu, imajući u vidu da su ga tek renovirali

 

Prava agonija zadesila je mladi bračni par Pjevović kada su u svojoj kući u selu Mrčajevci, u koju su se sa bebom pre godinu dana doselili iz Beograda, ugledali nekoliko zmija.

 

Čim su ih primetili pozvali su u pomoć jedinog čoveka u Moravičkom okrugu koji im može pomoći, čuvenog i hrabrog Dejana Bisenića iz Čačka.

 

– Viđali smo ih čak kako bez ikakvog straha ulaze na glavna ulazna vrata. Nimalo prijatno iskustvo u sopstvenom domu, naročito kad imate bebu u kući.

 

Odmah smo pozvali Dejana koji čim je došao i video kakvo je stanje zamolio nas je da napustimo kuću i to na čak nekoliko dana. Tada samo shvatili da je situacija i više nego ozbiljna – priča za RINU Dušan Pjevović.

 

On dodaje da ih je iznenadila prisustnost ovih gmizavaca, jer su kuću renoviralii i sve je u njoj novo. Dvorište redovno održavaju, a poznato je da zmije se često viđaju u zapušteniim i neuslovnim objektima.

 

Nakon četiri dana, koliko je trajala Dejanova intervencija, Pjevovići su se vratili u dom ali nedugo nakon toga zateklo ih je još jedno neprijatno iznenađenje.

 

– Supruga je primetila da se nešto čudno pomera u ćošku gde se nalaze kablovi od televizora. Zatim je ugledala ogromnog smuka, dugačkog preko dva metra.

 

Jedino što ga je razlikovalo od tih kablova jesu debljina i zelenkasta boja kožice. Opet smo pozvali Dejana koji nas je spasio i od te zmije. Nadamo se da ih više nema, ali doza straha uvek postoji – izjavio je mladi suprug i otac.

 

On je unuk našeg čuvenog tekstopisca i kompozitora Obrena Pjevovića, koji je tvorac nekih najvećih i bezvremenih hitova srpske narodne muzike.

 

Dušan se sa porodicom vratio iz glavnog grada u rodno selo svog dede, želeći upravo tu da nastavi život. Opasni gmizavci ga u toj nameri sigurno neće pokolebati.(RBSM-RADIO)

 

GLEDAJTE NAJNOVIJE SERIJE – SVE EPIZODE NA SAJTU – KLIKNI OVDJE 

www.rbsm-serije.com

Pratite nas na INSTAGRAMU I FACEBOOKU 

(RBSM-RADIO)

Share this…
Share on Facebook

Facebook

Pin on Pinterest

Pinterest

Tweet about this on Twitter

Twitter

Share on LinkedIn

Linkedin

Continue Reading

SLUŠAJ RADIO

  1. RBSM RADIO

July 2022
M T W T F S S
 123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728293031

Popularno

Copyright © 2021 Radio Balkan Seher Mahala