Da se nikada NE PONOVI! Bolne reči brata mladića poginulog kod Čačka: “Samo da mama ostane HRABRA”

Ilija je rekao da je već preduzeo neke poteze da u centru grada, na nekoj velikoj fasadi bude oslikan mural četvorice mladića

 

U čačanskoj Gimnaziji, 29. juna, održan je komemorativni skup posvećen četvorici nastradalih mladića, Ognjenu Vasiljeviću, Ivanu Stančiću, Nikoli Zekavici i Luki Mićoviću, navodi Čačanski glas.

 

Školskim drugovima obratio se i Nikolin brat Ilija Zekavica. Ilija ih je zamolio da budu jaki i hrabri i da ono što se dogodilo njegovom bratu i ostalim mladićima bude za nauk.

 

– Ovo je prevelika tragedija za naš grad, našu državu. Nadam se da ćemo svi ostati hrabri i jaki, da će moja majka ostati hrabra posle ovoga. Jednostavno, da ćemo uspeti da damo do znanja svima da se ovako nešto više ne ponovi. To je jedan kiks koji ne sme da se dogodi nikada više i za nauk je svima nama – poruka je Ilije Zekavice.

 

Ilija je rekao da je već preduzeo neke poteze da u centru grada, na nekoj velikoj fasadi bude oslikan mural na kome će Nikola, Ognjen, Luka i Ivan biti zagrljeni… Pozvao je sve koji mogu da pomognu da ova njegova zamisao bude ostvarena.

 

Profesor Vladimir Dimitrijević predložio je da izvor u malom dvorištu Gimnazije dobije spomen-ploču na kojoj će biti ispisana imena nastradalih mladića.

 

– Da to bude Istočnih Četiri Druga, koja će nam, kako reče Momčilo Nastasijević, roniti drobnu kap u sretanje.

 

Mogle bi i gradske vlasti, smatra profesor, da podignu ili obeleže neku od postojećih česmi u gradu:

 

-Ko god, po ovoj vrućini, pije, da kaže: “Bog da prosti”. Što je za dušu, to je zadužbina. A oni su bili izvor naše radosti i nadahnuća, naše duše koje zaslužuju zadužbinu… Nikada nemojmo zaboraviti: Bog je izvor život i On je naše vaskrsenje, kao što jedinu utehu može da daruje Duh Utešitelj – napomenuo je profesor Dimitrijević.

 

U ime školskih drugova, od Ognjena i Nikole, koji su bili đaci Gimnazije oprostili su se i Nađa Topalović, Emilija Jovičić, Sara Drašković i Marta Vulićević.

 

Podsetimo, mladići stari 18 i 19 godina poginuli su u noći između subote i nedelje kada se džip “suzuki vitara” u kojem su bili zakucao u drvo, sleteo s mosta u ambis kraj reke Kamenice u selu Jančići kod Čačka.

 

Sumnja se da je do nesreće došlo jer vozač, kako se pretpostavlja, usled velike brzine nije video krivinu, a prema našim informacijama, njihovo vozilo nije imalo kontakt sa drugim kolima.(RBSM-RADIO)

 

GLEDAJTE NAJNOVIJE SERIJE – SVE EPIZODE NA SAJTU – KLIKNI OVDJE 

www.rbsm-serije.com

Pratite nas na INSTAGRAMU I FACEBOOKU 

(RBSM-RADIO)

Share this…
Share on facebook

Facebook

Share on pinterest

Pinterest

Share on twitter

Twitter

Share on linkedin

Linkedin