DA LI ON MOŽE NASLIJEDITI KRALJA FOLKA? Zbog Gorana Kazanove je plakao i Šaban Šaulić!

DA LI ON MOŽE NASLIJEDITI KRALJA FOLKA? Zbog Gorana Kazanove je plakao i Šaban Šaulić!

Da bolja vremena dolaze za narodnu muziku i folk uopšte pokazatelj su nova singl izdanja mladih pjevača poput Lazića, Topalovića, Prijovićke, Domića, Ademove, Ibrahimovića… Jedan od najzanimljivijih narodnjaka na prostorima regiona i šire je Goran Kazanova.

A nadimak Kazanova dobio je od Siniše Tufekdžića, autora pjesme iz 1998. godine „Kazanova“. Istina, on je najviše sarađivao sa pokojnim Mićom Nikolićem, vrhunskim autorom što je sa velikim uspjehom naslijedio njegov sin Saško Nikolić. Snimio je mnoge pjesme koje su muzičarske himne. Njegov vrhunski talenat i vokal umnogome podsjeća na Šabanov i Šerifov muzički izraz.

A volio ga je slušati i sam Šaban, plakao uz njegovu interpretaciju…svi pjevači pogotovo oni koji se nađu u klubovima zemljama Zapada ili na romskim svadbama.

On uvijek vodi “glavnu riječ“. I zaista je uživanje slušati i njegove numere „Boga molim“, „Posle tebe“, „Sve mi daj“, „Pet godina“, „Ti si moja želja“ kao i momenat kada interpretira na virtuozan način pjesme svojih kolega. Njegovo najnovije izdanje „Znam laže me“ koje je uradio sa Goranom Eganovićem i rođenim bratom Draganom Gurbetom je već osvojila srca poklonika dobrog narodnjaka.

On kaže samo da voli da pjeva, ne zna da se lakta, ali tu je njegova supruga Silvana koje je njegov životni oslonac, ali i oslonac u karijeri. Ona je tu da ugovara, žena za sve kako kaže Goran.

Šemsa: Ne žalim pare za Kazanovu

Nedavno je u našem prisustvu kraljica folka Šemsa Suljaković kazala:

-Kada budem pravila svoju vlastitu zabavu, onu za svoju dušu, da meni neko pjeva a da je uživam, to će sigurno biti Goran Kazanova, Dragi Domić i Nataša Stajić. Platiću ne žalim!

Pratite nas na INSTAGRAMU I FACEBOOKU 

(RBSM-RADIO)

Piše: Dž. H. M.

RBSM RADIO

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

error: Content is protected !!