“Da li je neko razgovarao ovako sa HITLEROM?”: Predsednik ove evropske zemlje uporedio Putina sa NACISTOM

Predsednik Poljske Andžej Duda kritikovao je što predsednik Francuske Emanuel Makron i nemački kancelar Olaf Šolc i pored agresije Rusije na Ukrajinu, dalje razgovaraju sa predsednikom Rusije Vladimirom Putinom.

– Iznenađen sam zbog svih tih razgovora koji se vode sa Putinom, posebno kancelara Šolca i predsednika Makrona. Ti razgovori ne donose ništa – kazao je Duda.

On je ocenio da takvi razgovori pre svega donose legitimitet osobi koja je odgovorna za zločine, koje je ruska vojska počinila u Ukrajini.

Duda je podvukao da je Putin odgovoran za slanje vojske u Ukrajinu.

– Situacija je slična kao i sa Adolfom Hitlerom tokom Drugog svetskog rata. Da li je neko tokom Drugog svetskog rata razgovarao na ovaj način sa Hitlerom – upitao je predsednik Poljske.

– Da li je neko govorio da Hitler mora sačuvati ugled? Da se nešto mora učiniti kako ne bi ponizili Hitlera? Takvi razgovori i zahtevi mi nisu poznati – konstatovao je Duda.

Optužio je nemačku privredu da joj je potpuno svejedno šta se dešava sa Ukrajinom, šta je sa Poljskom.

– Oni kažu želimo poslove, želimo da zarađujemo, a sa Rusijom se mogu praviti poslovi. Želimo da kupimo jeftin gas i uvozimo naftu. Možda nemačka privreda ne veruje da bi ruska vojska mogla ponovo proslaviti veliku pobedu u Berlinu i deo Nemačke zaposednuti. Mi Poljaci znamo da je to moguće. Zato pozivamo svet i Evropu da ne posluju više sa Rusijom – kazao je Duda.

GLEDAJTE NAJNOVIJE SERIJE – SVE EPIZODE NA SAJTU – KLIKNI OVDJE 

www.rbsm-serije.com

Pratite nas na INSTAGRAMU I FACEBOOKU 

(RBSM-RADIO)

Share this…
Share on facebook

Facebook

Share on pinterest

Pinterest

Share on twitter

Twitter

Share on linkedin

Linkedin