DA KAMEN ZAPLAČE: Sestra je imala jedan dolar i namjeru da spasi bratu život; uspjela je!

Ovo je priča o jednoj naizgled sretnoj porodici iz Amerike koja se uprkos skladu i slozi suočavala sa velikim izazovima.

 

Tes je osmogodišnja djevojčica koja je priču o bratu čula slučajno od roditelja dok su razgovarali, saznavši da je on bolestan i da mu je potrebna pomoć. Međutim, njeni roditelji su se suočavali sa besparicom i tražili način kako da plate troškove liječenja svog sina.

Jedina solucija koja im je bila na raspolaganju je prodaja stana i kupovina manjeg, kako bi obezbijedili novac za operaciju koja je bila skupa. Obeshrabreni roditelji oslonili su se na čudo i da će ono spasiti njihovog sina, a za to vrijeme se djevojčica se dosjetila nečega.

Emotivna sestra je razmatrala na koji način ona može da ponudi svoju pomoć za brata i došla do ideje da isprazni kasicu prasicu i vidi koliko ima novca na raspolaganju. Kada je pokupila sve što je imala, izašla je napolje.

Da bi došla do prve apoteke bilo joj potrebno dosta vremena i morala je da prepješači nekoliko blokova, ali kada je stigla, stala je u red i strpljivo čekala. Iako je niko nije primijetio dok je nestrpljivo lupkala nogom i s vremena na vrijeme bi se zakašljala, farmaceut ju je primijetio tek kada je novac stavila na pult.

Čovjek je bio udubljen u razgovoru sa nekim ,a onda se obratio djevojčici.

“Šta ti treba? Razgovaram sa svojim bratom, nisam ga vidio godinama”.

“Imam i ja brata. – rekla je djevojčica – bolestan je i želim da mu kupim čudo.

Djevojčica je apotekaru objasnila šta je čula od roditelja i da njenom bratu nešto raste na glavi, te da će ga sam čudo spasiti. Ona je željela da vidi koliko to košta da ga izliječi. Ona je imala 1,11 dolar. Ljubazno odgovorivši djevojčici da joj ne može pomoći, apotekar joj je rekao da tako nešto tu ne može da kupi. Iako je ona bila uporna i željela je da sazna cijenu, bilo je bezuspješno. Rekla je da će nabaviti novac dodatno ukoliko je to potrebno.

Međutim, apotekarov brat nije ostao imun na molbu djevojčice, te se okrenuo i upitao je kakva je pomoć njenom bratu potrebna

“Ne znam, ali znam da mu treba operacija koju moj tata ne može da plati pa ću ja – rekla je djevojčica.

Saznavši da djevojčica kod sebe ima svega dolar i 11 centi, čovjek se nasmejao i rekao je da je to tačna cijena za čudo koje želi za svog brata, te je uzeo njen novac i vratio je kući.

Tesina porodica je došavši kući saznala, da je djevojčica zaista pronašla način da pomogne bratu, jer je dovela jednog od najpoznatijih neurohirurga. Čovjek se ponudio da operiše dječaka besplatno i tako mu je spašen život.

Dok su se roditelji pitali kolika je cijena medicinske pomoći, djevojčica se smješkala misleći da je to ta cena koju je ona platila za svog brata.

Sudbina čini čuda. Ali važno je osluškivati i svoj unutrašnji glas koji djevojčicu nije prevario i pokazao joj da čuda zaista postoje.(RBSM-RADIO)

 

GLEDAJTE NAJNOVIJE SERIJE – SVE EPIZODE NA SAJTU

– KLIKNI OVDJE  www.rbsm-serije.com

Pratite nas na INSTAGRAMU I FACEBOOKU 

(RBSM-RADIO)

Share this…
Share on facebook

Facebook

Share on pinterest

Pinterest

Share on twitter

Twitter

Share on linkedin

Linkedin