Čudo spasilo crkvu na Božić: Vatrogasac je video PLAMEN, a ono što je usledilo ne može niko da objasni

Meštani varošice u SAD imali su mnogo sreće jer je vatra gorela direktno ispod drvenog poda

 

Vatrogasci iz varošice Kresent siti u američkoj saveznoj državi Ilinois i dalje su zbunjeni nakon intervencije u katoličkoj crkvi Svetog Josipa, a meštani kažu da je svetinju na Božić spasilo čudo Božije.

Oni su prepodne 24. decembra prošle godine stigli na teren nakon što je prijavljen dim u crkvi, a onda shvatili da je svega 45 centimetara delilo drveni pod od vatre u podrumu. Još uvek im nije jasno kako se uopšte nije zapalio, piše lokalni portal WCIA.

– Obično bih bio ovde negde oko 8:30 ujutro, ali sam sada stigao u šest ujutru. Koliko sam shvatio, bilo je važno što sam došao tako rano ujutru – rekao je crkveni muzičar Džo Martin.

Ekstremna hladnoća i miris pepela i dima dočekali su ga kada je ušao kroz vrata svoje crkve na Božić. Dim se ipak nije video, ali je znao da nešto nije u redu. To nešto je bio požar oko peći u kotlarnici. Šef vatrogasne službe Skot Dirks veruje da je sve počelo usred noći, ispod vekovima stare zgrade u ovom mestašcu od 540 stanovnika.

– Rekao je da je mogao da vidi da je vatra ušla u ventilacione otvore – rekao je doživotni član crkve Džin Heron.

Ali ono što šef Dirks nije mogao da vidi jeste razlog zašto se vatra nije proširila.

– Ta peć se nalazi samo 18 inča (45 cm prim. aut.) ispod drvenog poda ove stare crkve. Dakle, da, jednostavno smo imali sreće – rekao je Dirks.

– Kažu da to nije ništa drugo do božićno čudo i ja verujem u to – dodao je Heron.

Heron je rekao da crkva zauzima posebno mesto u srcu zajednice. Toliko da su vernici proveli svoje božićno jutro pazeći na zgradu dok se nisu uverili da će ostati čitava.

– Bio je to samo neka vrsta domino efekta. Ljudi koje sam zvao su zvali druge ljude da srede grejanje – rekao je Martin.

– Mi smo bliska porodica, i ja bih bio skrhan. Bio sam jako potresen – nadovezao se Heron.

Dirks je rekao da je, kada je stigao u 11 sati, peć bila isključena i da je još uvek bila na temperaturi od 80 stepeni Celzijusa. Kaže da je vatra i dalje mogla da se širi, ali je iz nekog razloga stala.

Vatrogasac je takođe pohvalio posvećenost vernika u svojoj zajednici, a posebno Džoa Martina, rekavši da možda ne bi doživela 150. rođendan da nije bilo njih.

Zgrada crkve nekim čudom nije pretrpela nikakvu štetu, osim na samoj peći koja je zamenjena. Služba je normalno nastavljena i misa je održana.(RBSM-RADIO)

 

GLEDAJTE NAJNOVIJE SERIJE – SVE EPIZODE NA SAJTU – KLIKNI OVDJE 

www.rbsm-serije.com

Pratite nas na INSTAGRAMU I FACEBOOKU 

(RBSM-RADIO)

Share this…
Share on facebook

Facebook

Share on pinterest

Pinterest

Share on twitter

Twitter

Share on linkedin

Linkedin