Čudo neviđeno! Čačak se ZABELEO kao usred zime: Neverovatan prizor šokirao građane (FOTO+VIDEO)

Meštani kažu da ovo nije ni prvi, ni jedini problem ove vrste sa kojim se suočavaju

 

Neverovatan prizor dočekao je stanovnike koji žive u Ulici 5 u čačanskom naselju Suvi Breg. Ispred njihovih očiju ovog jutra sve je bilo belo kao da je pao sneg usred zime. Ipak, nisu u pitanju snežne padavine već belo brašno koje je pokrilo ulicu, dvorišta i automobile.

 

Do ovog incidenta došlo je usled havarije na transportnoj cisterni koja je brašno pretovarala u silose obližnje pekare. Meštani kažu da ovo nije ni prvi, ni jedini problem ove vrste sa kojim se suočavaju.

 

– Preko puta naše kuće su silosi koje oni pune brašnom. Mi godinama imamo strašne probleme, izlazila je inspekcija ali niko ne da ni pet para za to.

 

Ceo voćnjak i dvorište su beli, to je čudo neviđeno. Kamioni stalno prolaze ulicom, cisterne se prazne, lupaju čekićima i danju, a nekada su i noću to radili. Ja razumem da ljudi moraju da rade, ali ne ovako. Pakao su nam od života napravili – kaže jedan od stanara Ulice 5.

 

Vlasnik pekare potvrđuje da je došlo do ispuštanja brašna u atmosferu, ali da nema razloga za brigu jer se radi samo o običnom brašnu koje se koristi u svakodnevnoj proizvodnji.

 

– Kod istovara cisterne sa brašnom, sistem je takav da se kompresorom naduva cisterna i onda se pod tim pritiskom puni silos.

 

Onda se cisterna podigne, to je visina nekih 12 metara. Međutim, jutros je pukao dihtung na cisterni i brašno izduvao napolje.

 

Vozač je to odmah primetio, ali dok je on stigao da ga isključi brašno je već izašlo. Izgleda neprijatno, ali je viša sila u pitanju. Čovek je nemoćan u ovakvim situacijama – rekao je Dobrivoje Matijević, vlasnik.

 

Na žalbe o buci, vlasnik pekare kaže da oni ne koriste Ulicu 5 za transport svoje robe, kao i da je na teren izlazila inspekcija koja je merila jačinu buke, ali da je sve prema propisima.(RBSM-RADIO)

 

GLEDAJTE NAJNOVIJE SERIJE – SVE EPIZODE NA SAJTU – KLIKNI OVDJE 

www.rbsm-serije.com

Pratite nas na INSTAGRAMU I FACEBOOKU 

(RBSM-RADIO)