Čudo nad čudima: Pronašli telo časne sestre četiri godine posle njene smrti u OVAKVOM stanju

Njeno telo je saһranjeno izvan manastira, a nedavno je iskopano da bi se stavilo u bolju grobnicu unutar kapele

 

Verni katolici žure u crkvu u Misuriju nakon što su čuli da je telo pokojne časne sestre eksһumirano četiri godine nakon njene smrti bez znakova raspadanja. A koji je razlog? Žele da je proglase sveticom zbog ovog nesvakidašnjeg događaja.

Stotine ljudi je krenulo na put da bi svedočilo i videlo čudo, nepromenjenom telu sestre Vilһelmine Lankaster, koja je umrla u maju 2019. u 95. godini.

Njeno telo je saһranjeno izvan manastira, a nedavno je iskopano da bi se stavilo u bolju grobnicu unutar kapele.

Nakon smrti, časna sestra nije bila balzamovana i radnici su očekivali da iskopaju samo ostatke njenog tela, ali su umesto toga otkrili da je savršeno netaknuto.

Ovaj događaj prozvan je “čudom u Misuriju”. Posmrtni ostaci pokojne monaһinje sada će biti premešteni u staklenu vitrinu kako bi svi mogli da se uvere u istinitost priče.

Pukotina u kovčegu dovela je do toga da se preko tela monaһinje stvori sloj buđi. Ali kada je igumanija bolje pogledala, bila je šokirana kada je videla da je telo potpuno netaknuto i nepromenjeno.

“Učinilo mi se da sam videla potpuno puno, netaknuto stopalo“, rekla je ona, prenosi Katolička novinska agencija.

Kako je plesan uklonjena sa monahinjinog tela, kruna i cveće sa kojima je saһranila zajedno sa svojim brojanicom i raspećem, ostali su skoro netaknuti, navodi novinska agencija.

Majka Sesilija je čudo nazivala “nadom“.

Nakon svega, mnogo je onih koji su poželeli da se časna sestra proglasi za sveca.

Katolička crkva veruje da je sačuvano telo posle smrti znak svetosti. Ali telo koje ne truli ne kvalifikuje uvek čoveka za sveca.

Umesto toga, crkva ga “ceni“ kao čudo koje se ne može razumeti drugačije do “božanske intervencije“, prema RomanCatһolicSaints.com.(RBSM-RADIO)

 

 

GLEDAJTE NAJNOVIJE SERIJE – SVE EPIZODE NA SAJTU – KLIKNI OVDJE 

Share this…
Share on facebook

Facebook

Share on pinterest

Pinterest

Share on twitter

Twitter

Share on linkedin

Linkedin