Čudesan spas iz Gaziantepa! Adnan Muhammet Korkut ispričao je kako je preživio – JEO SAM CVIJEĆE SVOJE MAJKE

Zemljotresi jačine 7,7 i 7,6 stepeni Rihterove skale koji su se dogodili u Kahramanmarašu takođe su pogodili Gaziantep . 17-godišnji Adnan Muhammet Korkut, koji je bio jedan od onih koji su pali pod ruševine nakon urušavanja petospratnog stana Shadowler u četvrti Šehid Kamil, izvađen je živ 94 sata kasnije.

 

 

“Jeo sam MAMINO CVEĆE”

Njihovi glasovi su došli do mene, moji nisu. Samo sam čekao pomoć. U tom trenutku sam pitao svog Gospodara. Nisam dozvolio da moj Gospod padne sa mog jezika. Uvek sam se molio da izađem. Osećate se bespomoćno sami, osećate da je sve prazno. Očekivao sam pomoć samo od AFAD-a. Tako da ga mogu dobiti od majke i oca. Da li su moji roditelji i braća i sestre živi, ​​stres zbog ovoga je bio na meni. Pocepao sam se. Pokušao sam da se molim. Vrijeme nije prolazilo, pjevao sam hvalospjeve. Imao sam komad štapića u ruci. Pokušao sam da se moj glas čuje udarajući o plafon. Četvrtog dana, zahvaljujući njima, u pomoć je pritekla ekipa AFAD-a. I ja im se zahvaljujem na tome. 

Ne daj Bože da se to ikome dogodi – rekao je. Očekivao sam pomoć samo od AFAD-a. Tako da ga mogu dobiti od majke i oca. Da li su moji roditelji i braća i sestre živi, ​​stres zbog ovoga je bio na meni. Pocepao sam se. Pokušao sam da se molim. Vrijeme nije prolazilo, pjevao sam hvalospjeve. Imao sam komad štapića u ruci. Pokušao sam da se moj glas čuje udarajući o plafon. Četvrtog dana, zahvaljujući njima, u pomoć je pritekla ekipa AFAD-a. I ja im se zahvaljujem na tome. Ne daj Bože da se to ikome dogodi – rekao je. Očekivao sam pomoć samo od AFAD-a. Tako da ga mogu dobiti od majke i oca. Da li su moji roditelji i braća i sestre živi, ​​stres zbog ovoga je bio na meni. 

Pocepao sam se. Pokušao sam da se molim. Vrijeme nije prolazilo, pjevao sam hvalospjeve. Imao sam komad štapića u ruci. Pokušao sam da se moj glas čuje udarajući o plafon. Četvrtog dana, zahvaljujući njima, u pomoć je pritekla ekipa AFAD-a. I ja im se zahvaljujem na tome. Ne daj Bože da se to ikome dogodi – rekao je.

“HTELA SAM VODU ČIM PRE”

Čim sam izašao, samo sam tražio vode. Zaista mi je trebala voda.

 

Majka Pakize Korkut je u suzama zagrlila sina i rekla: „Moj Gospodar nam je oprostio. Neka Allah pomogne onima koji su pod zemljotresom. Dugo smo čekali, ali se završilo srećnim završetkom”, rekao je on.

Adnan Korkut, koji je u invalidskim kolicima i dobrog zdravlja odveden na rendgen, otpušten je nakon nekoliko sati na opservaciji.

NOVE TURSKE HIT  SERIJE  GLEDAJTE  NA LINKU ISPOD

https://rbsm-serije.com/