Čovječe, za volanom si: KAKO SI MOGAO OVU NANU PREVARITI S LAŽNIH 100 KM!!?

Čovječe, za volanom si: KAKO SI MOGAO OVU NANU PREVARITI S LAŽNIH 100 KM!!?

 

Teška je svaka zarađena marka ove nane iz Žepča, od danas još i teža. Ne bnole je noge od hodanja šumama i branja gljiva, ne žigaju ni staračke kosti. Ali, boli je duša od ljudskog pakosluka i poganluka.

Ne boli nije 90 KM, koliko je zakinuta, koliko je boli da je prevario ČOVJEK (ako je čovjek)!

 

Ovu nesretnu nanu, kojoj je jedini izvor prihoda ono što zbog pored cesta prodaje voće, povrće, gljive… u Žepču prevario je kupac, besramnik i nečovjek.

 

Prema njenim riječima, dok krajičkom maramicom briše suze, pored nje se zaustavio plavi kombi. Izašao je muškarac, pitao je “nano, jesul svježe gljive”. Ona veli a jesu, a on se hvata za novčanik, daje 100 KM, traži za 10 KM gljiva.

 

Nana mu izvaga gljive, od srca je halalom prebaci još koju stotku grama, pa se počne prebirati da mu vrati kusur. Skuckala je i vratila u sići dobrim dijelom 90 KM, a “stotku” strpala u njedra.

 

Kada je kasnije otišla u prodavnicu kako bi kupila nešto za kuću, rečeno joj je da ne mogu prihvatiti novčanicu koju im je dala jer je falsifikat!

 

Ova uplakana nana kasnije je ispričala da se dobro sjeća “gospodina” koji je izašao iz plavog kombija koji po sredini ima bijele linije. Ne kune ga, ne proklinje, ali oni koji slušaju njenu priču i pokušaju zamisliti njen život i borbu za egzistenciju, kažu:

 

“Bog dao, pa se ne najeo nanih gljiva”! (RBSM-RADIO)

 

GLEDAJTE NAJNOVIJE SERIJE – SVE EPIZODE NA SAJTU – KLIKNI OVDJE 

www.rbsm-serije.com

Pratite nas na INSTAGRAMU I FACEBOOKU 

(RBSM-RADIO)

GLEDAJTE NAJGLEDANIJU TURSKU SERIJU  KLIKNI OVDJE 

Share this…
Share on facebook

Facebook

Share on pinterest

Pinterest

Share on twitter

Twitter

Share on linkedin

Linkedin