Čovek sa PLAVIM šakama upao kod lekara misleći da UMIRE: Na sve su ga testirali, pa se šokirali otkrićem

Muškarac iz Paragvaja se obratio Hitnoj pomoći prestravljen što su mu šake iznenada poplavele pre nego što su lekari otkrili prosto i poprilično smešno objašnjenje. Za sve su bile krive farmerke i alkohol.

Uspaničeni pacijent, je rekao da “misli kako posmatra sebe dok polako umire” jer mu je prirodna boja nestajala iz šaka. Zbunjeni lekari su uradili brojne testove, zabrinuti da bi mogao da pati od opasnog srčanog oboljenja, prenosi Miror pisanje lokalnih medija.

Doktor Ale Ginzo se oglasio na Tviteru kako bi objasnio da je slučaj mladog pacijenta isprva zbunio čitavo odeljenje.

– Mladi pacijent bez ikakve prethodne bolesti dolazi zbog plavičaste boje na rukama. Proveravaju se vitalni znaci, slušaju otkucaji srca, traži se reumatološka anamneza. Sve je normalno – počeo je da objašnjava lekar.

Dr Ginzo je rekao da su bili zabrinuti jer su modre šake, posebno kod muškaraca, mogle biti uzrokovane akrocijanozom ili trombozom, dok je moguće bilo i neko virusno oboljenje.

Akrocijanoza je plavilo ekstremiteta uzrokovano plućnim i srčanim stanjima ili lokalnim nedostatkom kiseonika u tkivu. Moguća virusna bolest, kaže lekar, možda je zahvatila njegove ekstremitete.

S druge strane, tromboza može biti uzrokovana hiperprotrombinemijom zbog virusa kojidugo prisutasn u organizmu. Hiperprotrombinemija je redak poremećaj krvi koji dovodi do preteranog zgrušavanja.

– Boja se nije poboljšala uprkos stabilnim vitalnim znacima i izostanku drugih bolesti. Ali kako je ovaj zagonetni slučaj rešen? Šta je bila dijagnoza? – postavio je pitanje stručnjak pre nego što je dao poprilično jednostavno objašnjenje.

– Pacijent da je kupio nove farmerke i da stalno koristi alkoholni sprej. Dezinfikovao je šake alkoholom i stavio ih na nove farmerke. Rezultat: plave šake. Lečenje: operite ruke pre odlaska u Hitnu pomoć – opisao je na kraju dr Ginzo neverovatan preokret.

NOVE TURSKE HIT  SERIJE  GLEDAJTE  NA LINKU ISPOD

https://rbsm-serije.com/

Share this…
Share on facebook

Facebook

Share on pinterest

Pinterest

Share on twitter

Twitter

Share on linkedin

Linkedin