CIA analizira Putina: “On je u stanju uma u ​​kojem ne veruje da može sebi da priušti da izgubi”

Direktor CIA Vilijam Berns upozorio je u subotu da je ruski predsednik Vladimir Putin mnogo uložio u drugu fazu svog rata u Ukrajini i veruje da je “udvostručavanje” vojnog sukoba i dalje njegov najbolji put napred.

Upravo ovaj način razmišljanja, rekao je Berns, čini drugu fazu ofanzive barem jednako rizičnom — a možda čak i rizičnijom od prve faze sukoba.

Instalirajte našu iOS ili Android aplikaciju – Objektiv.rs
– On je u stanju uma u ​​kojem ne veruje da može sebi da priušti da izgubi. Mislim da je trenutno ubeđen da će mu udvostručenje i dalje omogućiti napredak – rekao je Berns o Putinu tokom događaja Fajnenšel tajmsa u Vašingtonu.
On kaže da su Putinovi ulozi i dalje prilično visoki.

– Njegova uverenja o Ukrajini i realne sposobnosti Rusije da nastavi da se bori protiv ukrajinskog otpora — ne znam da li je to još poljuljano – dodao je on.

Taj stav je zasnovan na onome što je Berns, kako je rekao, primetio u vezi sa Putinom u poslednjih nekoliko godina.

– Ono što sam video, posebno u poslednjoj deceniji, je da se on na neki način grči u veoma zapaljivoj kombinaciji tuge i ambicije i nesigurnosti koje su sve nekako umotane zajedno – rekao je on.

Berns je takođe rekao da rizik od eskalacije rata u nuklearni sukob ne treba potcenjivati tokom druge faze, iako američka obaveštajna zajednica ne vidi “praktične dokaze u ovoj tački ruskog planiranja za raspoređivanje taktičkog nuklearnog oružja“.

– S obzirom na vrstu “zveckanja sabljama” koje smo čuli od ruskog rukovodstva, ne možemo olako da shvatimo te mogućnosti. trenutku kada su ulozi za Putinovu Rusiju veoma visoki i ti rizici u ovoj drugoj fazi sukoba su ozbiljni i ne treba ih potcenjivati – istakao je direktor CIA.

GLEDAJTE NAJNOVIJE SERIJE – SVE EPIZODE NA SAJTU – KLIKNI OVDJE 

www.rbsm-serije.com

Pratite nas na INSTAGRAMU I FACEBOOKU 

(RBSM-RADIO)

 

Share this…
Share on facebook

Facebook

Share on pinterest

Pinterest

Share on twitter

Twitter

Share on linkedin

Linkedin