Ćerku godinama držao u kadi: POTVRĐENA OPTUŽNICA protiv oca iz pakla iz Mirijeva

Uroš Pašajlić je 28. marta pronađen, uhapšen i od tada se nalazi u pritvoru

 

Protiv Uroša Pašajlića, koji se sumnjiči da je svoju ćerku (8) držao zatočenu u stanu na Zvezdari Apelacioni sud u Beogradu potvrdio je rešenje Prvog osnovnog suda u Beogradu o potvrđivanju optužnice.

Apelacioni sud je odbio žalbu branioca okrivljenog i potvrdio rešenje kojim je potvrđena optužnica, potvrđeno je u Prvom osnovnom sudu u Beogradu. Uroš Pašajlić je 28. marta pronađen, uhapšen i od tada se nalazi u pritvoru, a prvi osnovni sud bi trebalo uskoro da zakaže pripremno ročište pred početak suđenja. Optužnicom se Urošu P. na teret stavljaju krivična dela nasilje u porodici i zlostavljanje i mučenje, prenosi Telegraf pisanje Tanjuga.

Okrivljenom je stavljeno na teret da je tokom 2022. godine do 24. marta ove godine, bezobzirnim ponašanjem ugrožavao telesni integritet i duševno stanje svoje ćerke, maloletne oštećene. Time je učinio krivično delo nasilje u porodici sa krivičnim delom zlostavljanje i mučenje koje je učinio na štetu emotivne partnerke I.L. na taj način što ju je u kontinuitetu zastrašivao, pretio, vređao je i držao zatvorenom.

Tužilaštvo će za izvršenje svakog od navedenih krivičnih dela predložiti sudu izricanje maksimalne kazne prema okrivljenom, kao i izricanje mere bezbednosti obavezno lečenje narkomana i obaveznog lečenja alkoholičara u skladu sa nalazom i mišljenjem sudskog veštaka.

U toku istrage tužilaštvo je ispitalo emotivnu partnerku okrivljenog, njegovu bivšu suprugu, kao i policijsku službenicu Policijske stanice Palilula, koja je prilikom intervencije po nalogu tužilaštva pronašla devojčicu u kupatilu stana.

Naloženo je neuropsihijatrijsko veštačenje, iz čijeg nalaza proizlazi da je okrivljeni bio uračunljiv u vreme izvršenja krivičnog dela, da je sposoban da učestvuje u krivičnom postupku, kao i da je isti zavistan od upotrebe opojnih droga i od upotrebe alkohola.

Pribavljena je i medicinska dokumentacija koja se odnosi na zdravstveno stanje maloletne oštećene, preciznije dokumentacija koja se odnosi na stanje u kom je devojčica primljena na lekarske preglede, kao i u kakvom zdravstvenom stanju se sada nalazi.

Nakon što je 24.marta izvršen pretres stana na Zvezdara, u kome je pronađena maloletna oštećena, tužilaštvo je naložilo policijskim službenicima da raspišu potragu za osumnjičenim koji se dao u bekstvo.

Uroš Pašajlić je 28. marta pronađen, uhapšen i od tada se nalazi u pritvoru.(RBSM-RADIO)

 

GLEDAJTE NAJNOVIJE SERIJE – SVE EPIZODE NA SAJTU – KLIKNI OVDJE 

Share this…
Share on facebook

Facebook

Share on pinterest

Pinterest

Share on twitter

Twitter

Share on linkedin

Linkedin