CELOG ŽIVOTA SMO POGREŠNO PRALI JABUKE: Ovo će vas zaprepastiti!

CELOG ŽIVOTA SMO POGREŠNO PRALI JABUKE: Ovo će vas zaprepastiti!

Koliko uopšte možete da pogrešite u nečemu što se zove pranje jabuka?Stavite ih pod vodu i temeljno operete… I to je dovoljno, zar ne? Nije! I ovo je velika greška koju pravi većina ljudi.

Prvo pravilo je da jabuke ne smete da perete do same konzumacije, jer na taj način će brže propasti. Dovoljno je da ih nakon kupovine prebrišete suvom krpom, i tako uklonite jedan deo prljavštine. Drugo pravilo je da za pranje nikada ne koristite sapune ili antiseptike jer bez obzira koliko ih dobro isperete, neke od hemikalija će sigurno ući u jabuku.

Treće, studija iz 2017. je dokazala da je najbolji načina za pranje jabuka da ih 15 minuta potopite u vodu u koju ste dodali sodu bikarbonu. Mera je 1 kašičica sode bikarbone na dve šolje vode. Nakon toga jabuke detaljno isperete vodom.

Jedan od načina za čišćenje je i da jabuke poprskate rastvorom koji čini mešavina trećine šolje sirćeta i šolje vode. Posle dobro operite jabuke da biste uklonili ostatke sirćeta. Istraživanja pokazuju da se na ovaj način ukloni 98 odsto prljavštine.

Na kraju, verovatno najjednostavniji način da se oslobodite pesticida i drugih hemikalija je da ogulite jabuku. Normalno, pre guljenja ih detaljno operite. Logično, ovako ćete, sa druge strane, izgubiti vitamine i minerale koji se nalaze u kori jabuke, pa je možda bolje iskoristiti neki od drugih načina za čišćenje jabuka.

GLEDAJTE NAJNOVIJE SERIJE – SVE EPIZODE NA SAJTU – KLIKNI OVDJE 

www.rbsm-serije.com

Pratite nas na INSTAGRAMU I FACEBOOKU 

(RBSM-RADIO)