ČEKIĆEM TUKAO GOSTE NA ROĐENDANU: Ivica osuđena na sedam i po godina zatvora, vlasniku bazena smanjena kazna

0

Ivica Mitić (47) iz Niške Banje pravnosnažno je osuđen na sedam i po godina zatvora jer je 29. avgusta 2020. godine čekićem povredio Nišlije Nikolu Arsenijevića (17) i Đorđa Ivanovića (18), goste na rođendanskoj žurci koja se održavala na njegovom bazenu.

 

 

Apelacioni sud u Nišu na taj način preinačio je presudu Višeg suda iz septembra 2023. godine kojem je Mitiću zbog pokušaja teškog ubistva po drugi put izrečena kazna zatvora od deset godina. Prvi put na robiju od jedne decenije Mitić je osuđen krajem 2021. godine da bi postupajući po žalbi njegovog branioca, jula 2022. godine Apelacioni sud ovu presudu ukinuo i naložio ponovno suđenje. Međutim, i tokom ponovljenog suđenja izrečena mu je istovetna kazna ali se Mitić ponovo žalio pa je Apelacioni sud doneo konačnu presudu i umanjio mu kaznu.

 

Kako je saopšteno iz Višeg suda u Nišu, Mitiću je prinačena kvalifikacija dela za koje se teretio što je omogućilo izricanje blaže kazne.

 

– Okrivljeni je oglašen krivim za krivično delo ubistvo u pokušaju iz člana 113 Krivičnog zakonika u vezi sa članom 30 istog akta u sticaju sa krivičnim delom laka telesna povreda iz člana 122 stav 2 u vezi stava 1 Krivičnog zakonika pa je osuđen na jedinstvenu kaznu od sedam godina i šest meseci zatvora u koju mu se uračunava vreme provedeno u pritvoru – saopšteno je iz ove pravosudne institucije.

 

Mitić se teretio da je nakon svađe sa gostima Nikolu Arsenijevića udario čekićem u glavu i naneo mu tešku telesnu povredu u vidu , preloma lobanje sa krvarenjem u mozgu te da je na isti način napao i Đorđa koji je na svu sreću zadobio samo lakšu povredu, otok tkiva poglavine i potres mozga.

 

Ivica je tokom suđenja negirao delo za koje je optužen, ističući da se našao u nezavidnoj situaciji nakon što su se gosti napili i razularili se.

 

– Nisam imao nameru niti želju da bilo koga ubijem već da zaštitim tu decu koja su se napila. Šta bi bilo da se neko od njih udavilo u bazenu, ko bi onda bio odgovoran. Kad sam udaren u nos, osetio sam bljesak. Tvrdim da sam zadao samo jedan udarac obojici i to “iz zgloba”. Da sam zamahnuo punom snagom, posledice bi bile strašne – branio se tada Mitić.

 

Mitić je u pritvoru bio od hapšenja 30. avgusta 2020. godine do decembra 2021. godine kada je pušten na slobodu.(RBSM-RADIO)

 

 

 

 

 

GLEDAJTE NAJNOVIJE SERIJE – SVE EPIZODE NA SAJTU

Pratite nas na:           INSTAGRAMU            I           FACEBOOKU   

(RBSM-RADIO)

Share this…
Share on facebook

Facebook

Share on pinterest

Pinterest

Share on twitter

Twitter

Share on linkedin

Linkedin

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *