Burna rasprava: ŠTA MUŠKARCI I DAME MISLE O ŽENAMA KOJE ŽELE DA PLATE PIĆE?

Iako neka “pravila” obavezuju muškarca da plati piće, pogotovo ako je u pitanju prvi izlazak, savremene dame ne vide ništa loše u tome da one iskeširaju provod..

Nedavno se na popularnom forumu “Ispovijesti.com” pokrenula debata baš u vezi plaćanja pića.

 

Naime jednom muškarcu je očigledno dosadilo da stalno vadi novčanik pa je na anoniman način htio da upita dame da li postoji mogućnost da uštedi koju marku prilikom izlaska. Međutim, kada je ovo pisao sigurno nije očekivao ovakvu osudu od sopstvenog pola.

 

“Djevojke, zar vam nije glupo da vam neko non-stop plaća pića itd. samo pitam – napisao je anonimni muškarac i ovim pitanje pokrenuo lavinu osude i rasprave..

 

U najvećem broju su se oglasili muškarci koji su žustro osudili ovu pomisao o odstupanju od bontona, pa su zato komentari poput ovih dobili najviše podrške:

 

“Ma na to se žale samo ovi bez marke. Što ne bi plaćao svojoj curi piće”, “Jel to žena hoće da bude džentlmen, a muškarac dama? Dopustite da vam džentlmen plati piće i uživajte i ne komplikujte…” i “Došlo je vrijeme kad sve i jednu mrvicu dovodite u pitanje.

 

Šta vam sad to smeta? Bilo je dobro, dobro je i biće dobro da muškarac plati za ženu. Jel vam je iko rekao da ste dosadni sa tim sitničarenjima?”

 

Međutim žene su se malo podijelile kada je ovaj gest u pitanju..

 

“Meni bude neprijatno kad idem na prvi sastanak, ali očekujem da muško plati prvi put piće – napisala je jedan djevojka”, a druga je malo drugačije sročila ovaj stav:

 

“Da želim sama sebi da plaćam, sama bih i išla u kafić”.

 

Doduše bilo je i nekoliko dama koje su riješile da u komentarima pokrenu neku “revoluciju” i da se izbore za pravo da i one plate piće, ručak ili generalno izlazak.

 

“Ne znam u kom vijeku su zaostale ove kojima je normalno da muškarac plaća sve. Čak ni da nemam novac ne bih to dozvolila, već bih predložila da odemo da prošetamo, ostanemo kod kuće itd.

 

Platim jednom ja, jednom on i kraj. Prije su kućni poslovi bili ženina obaveza, je l’ to znači da je i dalje, pošto vidim da smatrate da muškarci treba da plaćaju i da vam je jadno kada to ne rade?

 

Žene ne treba “radi reda” ili ponekad da plaćaju, već isto kao i muškarci – napisala je jedan žena sa kojom su se mnogi složili.

 

“Ako insistira da on plati, pustim. Međutim da mi svaki put neko plaća pića, izlaske i slično, to ne dolazi u obzir. Lijep je gest kad muškarac želi da plati ali sve ima svoju granicu.- napisala je druga. (RBSM-RADIO)

 

GLEDAJTE NAJNOVIJE SERIJE – SVE EPIZODE NA SAJTU – KLIKNI OVDJE 

www.rbsm-serije.com

Pratite nas na INSTAGRAMU I FACEBOOKU 

(RBSM-RADIO)

GLEDAJTE NAJGLEDANIJU TURSKU SERIJU  KLIKNI OVDJE 

Share this…
Share on facebook

Facebook

Share on pinterest

Pinterest

Share on twitter

Twitter

Share on linkedin

Linkedin