BUREK OD GOTOVIH KORA BOLJI OD ONOG IZ PEKARE: Ovako Napravljen Postaće Vaš Specijalitet Kuće

Naučite da napravite domaći burek. Ovako pripremljen biće bolji i ukusniji nego onaj koji se prodaje u pekari. Sve što treba da uradite je da pažljivo pratite naša uputstva

Sastojci:

1/2 kg debljih kora (za burek)
1/2 kg sitnog sira sira
3 komada jaja
250 ml vode
125 ml ulja
po potrebi soli (ako sir nije slan)
100 ml jogurta
100 grama masnog tvrdog sira

 

Priprema:

Pripremiti smesu ulja, soli i vode u posudi. Ovu smesu treba pomešati svaki put pre nego što poprskate kore da se ulje ne bi izdvojilo po vrhu. Okruglu tepsiju prečnika 26 cm podmazati uljem i staviti 2 kore tako da krajevi prelaze ivice tepsije, odnosno da vise sa strane pa poprskati mesavinom ulja i vode.

Uzimati po 3 kore i staviti ih u tepsiju jednu preko druge uz gužvanje tako da mogu da stanu u pleh pa preko treće staviti smesu od sira i jaja i jogurta. Ponoviti sve ovo sa ostalim korama, osim poslednjih 3.

Od njih prvu staviti nagužvanu u tepsiju i poprskati uljem. Staviti i pretposlednju koru i poprskati uljem i staviti ostatak sira.

Poslednju koru poprskati mešavinom vode i ulja. Krajeve koji vise prebaciti preko poslednje kore da se zatvori burek i poprskati tečnošću. Peći u rerni zagrejanoj na 180 stepeni Celzijusa dok ne porumeni.

BONUS VIDEO: NOVA TURSKA hit SERIJA LJEPŠA SAM OD TEBE na LINKU ISPOD 2022

https://rbsm-serije.com/index.php/2022/06/09/lepsa-sam-od-tebe-1-epizoda-sa-prevodom-video/

Share this…
Share on facebook

Facebook

Share on pinterest

Pinterest

Share on twitter

Twitter

Share on linkedin

Linkedin