BUKTE POŽARI u Grčkoj: Na Kritu trenutno 700 srpskih turista, oglasili se predstavnici agencija (FOTO)

Grčki vatrogasci i juče su nastavili da se bore s velikim požarom koji je izbio u petak rano ujutro u prefekturi Retimno na ostrvu Krit, mestu u kom trenutno boravi oko 700 građana Srbije.

Milan Lainović, potpredsednik Asocijacije turističkih agencija Srbije (Juta), kaže da se niko od naših turista tamo nije čak ni na dim požalio.

– Požar koji bukti je u brdu. Niko od naših turista koji su tamo otputovali na odmor nije ugrožen. Svaka grupa koja je tamo otputovala sa bilo kojom od naših agencija ima svog predstavnika i oni redovno javljaju kakvo je stanje. U ovom slučaju, niko od naših sugrađana nije se požalio da je u opasnosti, vatra nije ni blizu smeštajnih kapaciteta.

Podsetimo, požar, koji je izbio u oblasti između sela Orne i Krija Vrisi u opštini Agios Vasilios, juče je, prema pisanju grčkog lista Katimerini, gasilo 110 vatrogasaca, iz pet brigada sa 33 vozila. Njihov rad iz vazduha podržava pet helikoptera.

Inače, od meštana iz sedam sela već je zatraženo da se iz predostrožnosti evakuišu, iako u požaru nije izgorela nijedna kuća. Gašenje požara ometa jak vetar, navodi list Katimerini.

BONUS VIDEO: NOVA TURSKA hit SERIJA LJEPŠA SAM OD TEBE na LINKU ISPOD 2022

https://rbsm-serije.com/index.php/2022/06/09/lepsa-sam-od-tebe-1-epizoda-sa-prevodom-video/