Britanski ministar odbrane: Ukrajina raspoređuje “Starstreak” rakete – cilj je da OBORE Putinove avione

Ukrajina će uskoro po prvi put da rasporedi protivvazdušne rakete britanske proizvodnje u ratu, s ciljem da “dodatno ponize ruskog predsednika Vladimira Putina”.

Britanski ministar odbrane Ben Volas rekao je da je sistem Starstreak – raketa postavljena na ramenu koja putuje tri puta brže od brzine zvuka kako bi oborila nisko leteće neprijateljske letelice – spreman za upotrebu.

Ova vest pojavila se kada je ukrajinski predsednik Volodimir Zelenski tvrdio da je Putin “ublažavao” invaziju jer se, kako tvrdi, oproavljao od „snažnih udaraca“ i izgubio više od 16.000 vojnika.

Prema Volasovim rečima, britanski prenosni PVO sistemi Starstreak spremni su za raspoređivanje u Ukrajini, a jedan broj ukrajinskih vojnika je već obučen za njihovu upotrebu.

On je dodao i da Velika Britanija „čini više nego ikada” da pomogne Ukrajini. Tako je reagovao na reči ukrajinskog lidera Volodimira Zelenskog, koji je optužio Zapad za „nedostatak hrabrosti“.

Ranije, 24. marta, Zelenski je pozvao NATO da pruži vojnu pomoć njegovoj zemlji bez ikakvih ograničenja. On je u video poruci članicama samita NATO pozvao na početak isporuka tenkova i lovaca kako bi se održala odbrambena sposobnost zemlje.

Kako je 17. marta rekla sekretar za štampu Bele kuće Džen Psaki, SAD isporučuju oružje Ukrajini svaki dan ili svaka dva dana. Ona je napomenula da će se vojna pomoć Kijevu i dalje pružati.

Zauzvrat, Moskva je istakla da Zapad gura Kijev na krvoproliće snabdevajući Ukrajinu oružjem i plaćenicima.

GLEDAJTE NAJNOVIJE SERIJE – SVE EPIZODE NA SAJTU – KLIKNI OVDJE 

www.rbsm-serije.com

Pratite nas na INSTAGRAMU I FACEBOOKU 

(RBSM-RADIO)

Share this…
Share on facebook

Facebook

Share on pinterest

Pinterest

Share on twitter

Twitter

Share on linkedin

Linkedin