Britanci tvrde: Abramovič Putinu doneo RUKOM PISANE zahteve Zelenskog, usledio BES ruskog predsednika

Vlasnik Čelzija Roman Abramovič pokušava da bude mirotvorac u sukobu Rusije i Ukrajine dok izbegava sankcije Zapada u Turskoj. Prema pisanju Daily Maila, vlasnik Čelzija leteo je između Istanbula, Moskve i Kijeva kako bi preneo poruke između ruskog predsednika Vladimira Putina i ukrajinskog predsednika Volodimira Zelenskog.

Ipak, kada je Putin dobio poruku s navedenim mirovnim zahtevima ukrajinskog predsednika, šef Kremlja je navodno pobesneo.

Naime, Abramovič pokušava da spasi svoju reputaciju nakon što su ga Velika Britanija i EU sankcionirali zbog bliskog odnosa s Putinom. Njegova imovina je zamrznuta širom Britanije i kontinenta, pa je započeo rasprodaju bogatstva u Londonu kao i fudbalskog kluba Čelzi, ali njegove jahte i avioni, koji vrede stotine miliona funti, ostaju izvan granica jer izbegavaju sankcionisane vode i zatvoren vazdušni prostor.

U međuvremenu je Zelenski navodno molio predsednika Džoa Bajdena da SAD odustane od mera protiv oligarha zbog njegove uloge u pregovorima. Abramovič je prošle srede napustio aerodrom Ataturk u Istanbulu privatnim avionom Hawker 800XP, preletajući Crno more prema Sočiju.

Njegov uređaj za praćenje leta je isključen u blizini grada Mineralne Vode, a avion je kasnije ponovno uočen kako napušta aerodrom Vnukovo u Moskvi i vraća se u tursku prestonicu. Oligarh je doleteo kako bi se sastao s Putinom i predao mu rukom napisanu belešku Zelenskog u kojoj je izneo zahteve za mir. Prema britanskom Tajmsu, ruski predsednik je rekao oligarhu: “Reci mu da ću ih uništiti.”

GLEDAJTE NAJNOVIJE SERIJE – SVE EPIZODE NA SAJTU – KLIKNI OVDJE 

www.rbsm-serije.com

Pratite nas na INSTAGRAMU I FACEBOOKU 

(RBSM-RADIO)

Share this…
Share on facebook

Facebook

Share on pinterest

Pinterest

Share on twitter

Twitter

Share on linkedin

Linkedin