Britanac ratovao protiv Rusa, pa NAZVAO MAJKU sa fronta: Gotovo je, ništa mu drugo nije preostalo (VIDEO)

Britanac koji se u Marijupolju bori na ukrajinskoj strani nazvao je svoju porodicu i objavio snimak u kojem kaže da će se njegova jedinica predati Rusima.

Ejden Aslin iz Njuarka se 2018. preselio u Ukrajinu nakon što se zaljubio u ženu iz Nikolajeva. Učestvovao je i borbama u Siriji, navodno protiv Islamske države.

On tvrdi da je njegova jedinica ostala bez municije i zaliha posle više nedelja intenzivnih borbi i da više nemaju izbora.

– Nemamo hrane i municije. Bilo nam je zadovoljstvo, nadam se da će se ovaj rat uskoro završiti – rekao je Aslin.

Britanac je takođe nazvao svoju majku koja je prenela njegove reči britanskim medijima.

– Nazvao me je i rekao da više nemaju oružja. Volim svog sina, on je moj heroj. Borili su se kao lavovi. Zvučao je dobro – rekla je Ang Vud za BBC.

Njegov prijatelj Brenan Filips takođe je rekao da se čuo sa njim. Ejden mu je rekao da je njegova jedinica ostala bez hrane i municije i da više nemaju nijednu opciju osim predaje.

– Ne mogu da izađu, ne mogu da se bore. Nisu imali izbora. Siguran sam da bi ispalili i zadnji metak da ga imaju – rekao je Filips.

Aslinova sudbina je neizvesna, posebno imajući u vidu da je Rusija objavila da će krivično goniti sve strane borce koje uhvate na ukrajinskoj strani.

GLEDAJTE NAJNOVIJE SERIJE – SVE EPIZODE NA SAJTU – KLIKNI OVDJE 

www.rbsm-serije.com

Pratite nas na INSTAGRAMU I FACEBOOKU 

(RBSM-RADIO)

Share this…
Share on facebook

Facebook

Share on pinterest

Pinterest

Share on twitter

Twitter

Share on linkedin

Linkedin