Bračna trgovina: AKO USISAŠ STAN, DAĆU TI “MALU”

Iako se kućni poslovi danas više ne dijele na muške i ženske, barem tako ne bi trebalo da bude, činjenica je da se više žene posvećuju čišćenju, nabavci, brizi o djeci i organizaciji zajedničkog vremena. Međutim, neke žene tvrde da su našle rješenje i za to, te da su istovremeno popravile svoj brak i intimni život.

Američka influenserka Bri Diez postavila je video na društvenoj mreži Instagram i u njemu otkrila da njen suprug Bobi ne može da ima intimne odnose sa njom, ukoliko ne obavi dio kućnih poslova. Dok je njena ideja s jedne strane izaivala kritike zbog, kako je rečeno, “nefeminističkog pristupa”, jedna studija otkrila je da parovi koji dijele kućne obaveze zaista imaju bolji ljubavni život.

Istraživači sa Univerziteta Kornel (SAD) otkrili su da muškarci koji tvrde da rade više od trećine kućnih poslova imaju mnogo više intimnih odnosa od parova u kojima žena obavlja 65 odsto ili više poslova.

U idealnom svijetu, podela bi bila na jednake delove.

Stručnjak za intimne odnose Kit Tejlor kaže da ako partnera povremeno treba da natjerate da uzme usisivač, tada je ideja trampe kućnog posla za intimne odnose daleko zabavnija. I to je mnogo manje štetno za vezu ili brak od burne svađe, objašnava ona.

Ali nisu samo žene te koje partneru svašta obećavaju, ukoliko zasuče rukave po kući. Jedan par ispričao je svoje iskustvo, kada je muškarac svoju suprugu motivisao da obavlja više kućnih poslova, kako bi bili više intimni.

Jedna od žena koja je primijenila ovu tehniku je i kozmetičkarka Nikol Denit koja sa svojim partnerom Metjuom Tarnerom (36) živi u Londonu, a sa njima i njihovo četvoro djece iz prethodnih veza. Kako je ispričala, život sa velikim brojem obaveza nije nimalo lako organizovati.

“Uvijek sam ja obavljala većinu poslova – bila je iskrena Nikol.

“Trebalo je da ponudi pomoć, ali trebalo je i ja više da tražim. Ogorčenost je rasla i ja sam bila sve više iscrpljena. Ali jedne noći, kada je on htio da budemo intimni, a ja iz bijesa odbila, rekla sam mu ne dok se ne angažuje više oko kućnih poslova da ne dam “malu” ni da pomiriše.
.
Međutim, Metju tada nije mislio da je Nikol ozbiljna, ali ona nije odustajala i predala mu je spisak poslova koje bi trebalo da obavi.

“Znala sam da ću uspjeti, toliko je uporan da ne može da odoli ideji da sada “osvaja” zabavu u spavaćoj sobi. Odlučili smo da onaj koji uradi najviše kućnih poslova može da odabere izlazak, ide gdje hoće i radi šta želi. Jednom mjesečno se takmičimo i za noćenje u hotelu. Osoba koja bira hotel znači da je obavila najviše poslova – objasnila je Nikol.

Osim nagrade, Nikol je rekla da je kuća od tada jako uredna i da zbog toga ima osjećaj da kontroliše svoju vezu, ali i da nije umorna i iscrpljena.
Metju kaže da je ova vrsta trampe riješila sve svađe i njihovom braku dala dozu zabave.

“Takođe sam shvatio koliko Nikol naporno radi. Muškarci bi stvarno trebalo da rade više po kući. Znam da će mnogi reći da ne bi trebalo da dobijamo nagradu za to, ali sada oboje uživamo i svjesniji smo stvari koje ono drugo opterećuju, što je zlata vrijedno – zaključio je on. (RBSM-RADIO)

 

GLEDAJTE NAJNOVIJE SERIJE – SVE EPIZODE NA SAJTU – KLIKNI OVDJE 

www.rbsm-serije.com

Pratite nas na INSTAGRAMU I FACEBOOKU 

(RBSM-RADIO)

Share this…
Share on facebook

Facebook

Share on pinterest

Pinterest

Share on twitter

Twitter

Share on linkedin

Linkedin