BRAĆA BLIZANCI SE OŽENILI SESTRAMA BLIZNAKINJAMA: A onda SU SE PORODILE i donele na SVIJET NEŠTO što SIGURNO NISTE VIDJELI za života

Vrlo brzo su dva para blizanaca počeli da izlaze i za kratko vrijeme su stali pred oltar – jedan brat sa jednom, drugi sa drugom sestrom, na isti dan, u istim odjelima i vjenčanicama. Slike sa njihovih vjenčanja obišle su svijet.

Priča počinje u Ohaju 1998. godine, u baru su sedjele dvije sestre bliznakinje, jednojajčane, a onda su im prišla – dva brata blizanca, jednojajčana. Vrlo brzo su dva para blizanaca počeli da izlaze i za kratko vrijeme su stali pred oltar – jedan brat sa jednom, drugi sa drugom sestrom, na isti dan, u istim odelima i venčanicama, piše “Virealno“…

Fotografija sa njihovog vjenčanja dospela je u medije, a priča kao iz filma obišla je svijet. Dva para su se potom uselila u kuće u komšiluku, odvojene samo ogradom, a živjeli su kao jedna neobična porodica. Onda su na svijet počela da dolaze i djeca, prenosi 24 sata.

 

Fascinantna naučna činjenica u ovoj priča leži u tome da djeca, iako su od različitih roditelja, imaju takvu genetiku kao da su rođena braća i sestre, što je prouzrokovano činjenicom da im majke i očevi, kao identični blizanci, imaju istu selekciju gena. Evo kako izgledaju:

 

 

Prvo su Dajen i Kreg postali roditelji i, verovali ili ne, dobili su blizance i to identične! Inače, prema statistici, identične blizance dobiju tri od 1.000 parova, a šansa da identični blizance i sami dobiju identične blizance je jedna u milion, što njihovu priču porodice Sander Netemajer čini još nevjerovatnijom!

Nedugo potom, i Mark i Darlin su postali roditelji dve bliznakinje (ovaj put su djeca bila dvojajčana), a nekoliko godina kasnije su dobili i sina.

 

Očekivali biste, naravno, da zbog ovoga vidite dvije potpuno simetrične porodice, međutim, to je, naravno, nemoguće, pošto je fizički izgled kod čovjeka rezultat kombinacije različitih gena, a neki od njih u lancu nasleđivanja mogu biti preskočeni (nasleđeni od pradeda i brababa, na primer). Bez obzira na to, za ovu porodicu se vjerovatno može reći da je jedinstvena u sveijetu!

Napišite nam u komentar na Facebooku, da li poznajete neke blizance?

GLEDAJTE NOVU SERIJU DAR MAR – SVE EPIZODE NA NAŠEM SAJTU – KLIKNI OVDJE 

 

Pratite nas na INSTAGRAMU I FACEBOOKU 

(RBSM-RADIO)