Connect with us

Sudbine

BRAĆA BLIZANCI SE OŽENILI SESTRAMA BLIZNAKINJAMA: A onda SU SE PORODILE i donele na SVIJET NEŠTO što SIGURNO NISTE VIDJELI za života

Published

on

Vrlo brzo su dva para blizanaca počeli da izlaze i za kratko vrijeme su stali pred oltar – jedan brat sa jednom, drugi sa drugom sestrom, na isti dan, u istim odjelima i vjenčanicama. Slike sa njihovih vjenčanja obišle su svijet.

Priča počinje u Ohaju 1998. godine, u baru su sedjele dvije sestre bliznakinje, jednojajčane, a onda su im prišla – dva brata blizanca, jednojajčana. Vrlo brzo su dva para blizanaca počeli da izlaze i za kratko vrijeme su stali pred oltar – jedan brat sa jednom, drugi sa drugom sestrom, na isti dan, u istim odelima i venčanicama, piše “Virealno“…

Fotografija sa njihovog vjenčanja dospela je u medije, a priča kao iz filma obišla je svijet. Dva para su se potom uselila u kuće u komšiluku, odvojene samo ogradom, a živjeli su kao jedna neobična porodica. Onda su na svijet počela da dolaze i djeca, prenosi 24 sata.

 

Fascinantna naučna činjenica u ovoj priča leži u tome da djeca, iako su od različitih roditelja, imaju takvu genetiku kao da su rođena braća i sestre, što je prouzrokovano činjenicom da im majke i očevi, kao identični blizanci, imaju istu selekciju gena. Evo kako izgledaju:

 

 

Prvo su Dajen i Kreg postali roditelji i, verovali ili ne, dobili su blizance i to identične! Inače, prema statistici, identične blizance dobiju tri od 1.000 parova, a šansa da identični blizance i sami dobiju identične blizance je jedna u milion, što njihovu priču porodice Sander Netemajer čini još nevjerovatnijom!

Nedugo potom, i Mark i Darlin su postali roditelji dve bliznakinje (ovaj put su djeca bila dvojajčana), a nekoliko godina kasnije su dobili i sina.

 

Očekivali biste, naravno, da zbog ovoga vidite dvije potpuno simetrične porodice, međutim, to je, naravno, nemoguće, pošto je fizički izgled kod čovjeka rezultat kombinacije različitih gena, a neki od njih u lancu nasleđivanja mogu biti preskočeni (nasleđeni od pradeda i brababa, na primer). Bez obzira na to, za ovu porodicu se vjerovatno može reći da je jedinstvena u sveijetu!

Napišite nam u komentar na Facebooku, da li poznajete neke blizance?

GLEDAJTE NOVU SERIJU DAR MAR – SVE EPIZODE NA NAŠEM SAJTU – KLIKNI OVDJE 

 

Pratite nas na INSTAGRAMU I FACEBOOKU 

(RBSM-RADIO)

 

 

Sudbine

Gdje ćeš bolan na Krajinu ljutu: OVO JA HAJRIJA MEMIĆ IZ CAZINA KOJA JE RANILA RAZBOJNIKA (Video)

Published

on

Gdje ćeš bolan na Krajinu ljutu: OVO JA HAJRIJA MEMIĆ IZ CAZINA KOJA JE RANILA RAZBOJNIKA (Video)

 

Poznati su detalji pucnjave u cazinskom mjestu Stijena, u kojem je lakše povrijeđen Sakib Memić, a ranjen je iz pištolja jedan od trojice napadača. Identitet napadača nije saopšten, ali se zna da je jedan razbojnik iz Cazina, a dvojica iz Srbije.

 

Sve se odigralo na porodičnom imanju Memića na Memića brdu, Stijena kod Cazina. Naime, tri osobe su pokušale opljačkati bračni par Sakiba i Hajriju Memić. Oni su u odbrani, koristeći vatreno oružje, uspjeli zaustaviti pljačkaše.

 

U tom obračunu žena je teško ranila jednu osobu kako bi spasila muža koji je u tom trenutku bio u fizičkom sukobu sa jednim od provalnika, dok su ostale dvije osobe pobjegle.

 

Kako je objavio portal Cazin.net, Hajrijinog muža Sakiba su pred kućom napali razbojnici i tom prilikom ga udarili pištoljem u glavu da bi ga pritom odvukli u kuću tražeći od njega novac. Hajra se u tom trenutku nalazila na spratu kuće i čula da se nešto čudno dešava u kući pa je uzela pištolj i krenula niz stepenice.

 

Jedan od razbojnika ju je primjetio i krenuo i nju da onesposobi ne sluteći da je ona naoružana. U tom trenutku žena je potegla za pištolj i pucala u razbojnika kojeg je teško ranila, dok su se ostali razbojnici razbježali.

 

Ranjenog razbojnika su u teškom stanju odveli su policijski službenici pa je prebačen u Kantonalnu bolnicu Bihać.

 

Brojne su reakcije na ovaj slučaj na društvenim mrežama. Ljudi čestitaju na hrabrosti ovoj ženi, mada je čeka policijska istraga i vjerovatno sudski epilog, u kojem će morati dokazivati da je ranila napadača u samoodbrani. Pri tome nije poznato da li su Memići imali dozvolu za oružje. Pročitajte neke od komentara:

 

“Svaka čast za gospođu. Treba je zaposliti u specijalnu policiju.”

 

“Čestitam gospođi, svaka joj čast tako i treba i treba je Država da nagradi za ovo super što je uradila.”

 

“E to je žena ….sve pohvale i respekt za gospođu …..Razbojnike i treba baš tako dočekati kod svoje kuće.”

 

“Kakvo nam je pravosuđe još će odgovarati što je spasila sebe i muža.”

 

“Svaka kuća treba imati dozvolu na naoružanje, jer treba se bagri stati na rep. Ta je za Nobelovu nagradu.”

 

“Orden za hrabrost treba joj dati.”

 

“Svaka joj čast nije morao da obija. Šta je tražio, to je i dobio, aferim ženi toj.”

 

“Njezinog su čovjeka pred kućom napali i udarili pištoljem u glavu i kasnije ga uvukli u kuću tražeći pare i žena je čula buku i tako je krenula niz stepenice sa pištoljem i kad je lopov krenuo na nju, žena je pucala.”

 

“Svaka joj čast, najbolje je uzeti pravdu u svoje ruke, svakako od policije nema ništa.”

 

“Svaka joj čast, vrijeme je da se kriminalcima stane na kraj jer kad te pokradu i naprave štetu nemaš se kome žaliti.”

 

“Nije hudnjak znao da su Krajiškinje opasnije od samog djavola.”

 

“Krajiška hrabrost- treba jedna ustanova, naprimjer, Dom zdravlja u Cazinu, da dobije ime po toj ženi, ili bar jedna ulica, da se zove njenim imenom!”

 

“Bagra ne bi radila, nego bi krala i otimala tuđi znoj, odricanje i trud…”

 

“Takvu ženu treba upisat u Ginisovu knjigu za hrabrot. Svaka čast, tako treba sa lopovima.”

 

“Svaka čast, ne kaže se džaba, kad naidje Krajišnik ustani i pomoli se, a kad naidje Krajiškinja, ustani i skloni se.”

 

“Svaka joj čast, ko god upada u tudju imovinu, treba ga na licu mjesta, nek ide raditi, a ne krasti ma… im lopovsku.”

 

“Ženi treba pomoći, jer će biti krivično gonjena. U ovakvim situacijama naš zakon bi trebao biti kao onaj u SAD.”

 

“Hajdmo narode koliko vas ima da za gospođu skupimo novac za dobar advokatski tim i da je oslobodimo neosnovane tužbe, jer branila je svoje i to je za svaku pohvalu gospođo skidam ti kapu tako i treba kad policija ne radi svoj posao, mora napadnuti uzeti odbranu u svoje ruke.”

 

“Tom više neće na um pasti da ode u čiju kuću – svaka čast majka to je reć borac sve pohvale ti želim. Majka zaslužuje Zlatni Ljiljan.”

 

“Zaboravio da u Cazinskoj Krajini nije dovoljno savladati samo čovjeka…”

 

“Ja kad ženi kažem haj da te naučim da rukuješ, odgovori, šta će mi to? Svako je mogao biti potencijalna meta napada, potrefilo se da je ova žena obučena i završilo se ovako kako je, a da nije znala rukovati mogli su biti ubijeni i ona i muž.”

 

“Podrška za ženu, nemojte dozvoliti da sad osude tu ženu, pošto su nam zakoni i pravosudje smiješni…” (RBSM-RADIO)

 

 

Share this…
Share on Facebook

Facebook

Pin on Pinterest

Pinterest

Tweet about this on Twitter

Twitter

Share on LinkedIn

Linkedin

Continue Reading

Sudbine

Stefan i Bojana sumnjali su da su im zamenili bebu u porodilištu, a kada je stigla DNK analiza tamo je pisalo ime drugog deteta! (FOTO)

Published

on

Stefan Živanović sumnja da mu je beba zamenjena u GAK “Narodni front” 2016. godine, a za 24sedam kaže da je četiri godine sakupljao dokumentaciju kako bi to i dokazao.

Bojana se 1. juna 2016. godine javila u GAK “Narodni front” na redovnu kontrolu.

– Sve je bilo u redu. Dobili smo papir gde je navedeno da još nije spremna za porođaj i da se javi za nekoliko dana ponovo. Uzeli smo taj papir, da bi nakon 10 minuta neka sestra ili doktorka rekla da mora da se vrati u porođajnu salu. Dakle, nju otpuštaju kući pa je odmah vraćaju. Niko mi se tog dana nije javljao na telefon. Uveče sam nazvao, pitao šta se dešava, i samo su mi rekli da je sve u redu i spustili slušalicu – kaže on.

 

24sedam/Katarina Mihajlović
Stefan Živanović

Tvrdi da mu je uveče stigla na Viber slika Bojane i njene, kako on kaže, prave bebe.

– Na slici se vidi kako ona još spava. Porođena je carskim rezom. Niko mi iz “Narodnog fronta” još uvek ništa ne javlja, niti Bojani donose bebu. Odlazim 3. juna u porodilište, gde me je sačekala načelnica pedijatrije, i tada mi donose dete od tri kilograma i 550 grama bez narukvice. Imam i dokaz za to. I kažu – ovo je vaše retardirano dete, imaćete još dece, vi ste još mladi, a takva deca idu u ustanove ili hraniteljske porodice. I ja tu padnem u nesvest… Pomirio sam se sa tim da je to moje dete… Posle toga odlazim kod Bojane svaki dan, al nisam smeo ništa da joj kažem. Pet dana joj nisu donosili dete – priča on.

24sedam/R:M.
Slika bebe nakon porođaja i broj protokola

Međutim, dete je zapravo imalo Daunov sindrom, pa Stefanu nije jasno zašto su mu prvo rekli da je retardirano.

On kaže da je tokom istrage, koju je sam vodio, utvrdio da su postojala dva broja protokola porođaja.

– Supruga Bojana je nosila narukvicu 2.849, a na protokolu porođaja je broj 2.884. Ta dva broja moraju da budu identična! Ali se tu pojavljuje i broj dečjeg protokola 2.926. Kao da su tri deteta “u opticaju”, a ne dva – objašnjava Stefan.

24sedam/R:M.
Sporni dokument sa dva različita broja

– Ja sam bio u zdravstvenoj inspekciji i oni su mi rekli da je menjanje narukvica krivično delo! Narukvicu kad jednom stave, tek kod kuće mogu da je skinu makazicama – objasnio je on.

24sedam/R:M.
 

Čudno je i to što je rađen carski rez, kaže on, jer mu je jedan ginekolog rekao da to nije uobičajni postupak, s obzirom na to da je žena bila otvorena šest centimetara.

24sedam/R:M.
 

S druge strane, na listu anestezije štiklirano je da je Bojana porođena vaginalno, pa je to unelo dodatnu sumnju.

24sedam/R:M.
Obeleženo da se supruga Bojana porodila vaginalno, a ne carskim rezom

Zanimljivo je i da je na listu nakon rođena pisalo da je dete teško tri kilograma i 770 grama, a da su njemu rekli da je 220 grama lakše. Međutim, čudno mu je bilo što je toliko dete u inkubatoru, pa je pitao lekara o čemu se radi, a on mu je odgovorio da su u pitanju neke analize.

Stefan je više puta fotografisao dete kada bi imao priliku, a zanimljiva scena desila se i kod doktorke koja je prva izvršila pregled novorođenčeta.

24sedam/R:M.
Dete nema narukvicu

– Posedujem dokument da na detetu nisu viđene anatomske anomalije. Pitao sam je da li je moguće da ima Daunov sindrom, a ona me upitala ko mi je to rekao. Ja sam joj naveo imena, a ona mi je rekla da ih prvi put čuje. I tada su prvi put odneli bebu kod majke. Supruga se rastužila, pet dana nije videla dete… – priča on.

Međutim, Živanović kaže da je primetio još jednu čudnu stvar.

– Na tom detetu je bio mladež ispod levog oka. Posle toga više nije bilo tog deteta, već su mi potom davali dete sa Daunovim sindromom. Meni je tada to bilo sumnjivo – priča on.

24sedam/R:M.
 

On kaže da je nakon toga imao sastanak kod bivše direktorke GAK “Narodni front” Snežana Rakić, koja mu je ponudila da se o trošku klinike uradi DNK test kako bi bili sigurni da li se stvarno radi o njihovoj bebi.

Ali Živanović tvrdi da on i supruga nisu videli kada su od deteta uzeli uzorak bukalne sluznice iz usta. A onda je usledio novi šok, jer je u DNK izveštaju pisalo da su oni roditelji deteta koje se uopšte ne zove kao njihovo.

24sedam/R:M.
Uneto pogrešno ime oca

– Mi nismo videli tada od kog deteta su uzeli bukalnu sluznicu… Nakon dva-tri dana stigao je DNK… Pisalo je da smo Bojana i ja biološki roditelji Aleksandra Marinkovića?! – priča on.

Na pitanje njegove tašte ko je Aleksandar Marinković, doktor je odgovorio da treba da sačekaju da se sve završi. Međutim, Stefan kaže da je u izveštaju postojala još jedna greška, jer je Bojana rodila dete u 22.55, a u dokumentu je pisao 22,15.

– To je druga greška. A treća greška je da je DNK rađen 2015, a supruga se porodila 2016. godine – kaže on.

24sedam/R:M.
Obrazloženje napravljenje greške u DNK analizi

Nakon toga su im objasnili da su prekopirani pogrešni podaci u njihov izveštaj i poslali vozača po drugi izveštaj.

Međutim, Stefanu i Bojani nisu dali da iznesu dete sa Daunovim sindromom iz porodilišta. Dete je smešteno u Centar za zaštitu odojčadi, dece i omladine u Zvečanskoj ulici. Na pitanje zašto mu nisu dali da iznese dete, on kaže da je to zbog pogrešnog imena.

– Pa nisu jer je DNK glasio na ime Aleksandar Marinković, dok se istraga ne završi, a policija nije izašla na uviđaj – objasnio je on, i dodao da se nije odrekao tog deteta, ali da mora da sačeka da policija i tužilaštvo odrade svoj posao.

24sedam/R:M.
Ispravljena DNK analiza

Kaže da dete u Zvečanskoj obilazi redovno, a nakon loših iskustava sa udruženjima koja se bave nestalom decom odlučio je da sam vodi svoju bitku.

Prikupljao je više od četiri godine dokumentaciju i onda je odlučio da izađe u javnost.

– Molim državu da stane, da pogleda… Nadam se da jedino oni mogu da mi pomognu u ovom slučaju i da hoće. Želeo bih da me ministar Vulin primi na jedan informativni razgovor i da pogleda sve moje dokaze – rekao je on.

Redakcija portala 24sedam pokušala je da dobije i odgovore iz GAK “Narodni front” ali do objavljivanja ovog teksta nisu nam ništa odgovorili.

BONUS VIDEO: NOVA TURSKA hit  SERIJA  IZMEĐU SVETA I MENE na LINKU ISPOD 2022

https://rbsm-serije.com/index.php/category/izmedu-sveta-i-mene/

Continue Reading

Sudbine

Osam godina nakon SILOVANJA, stigla joj je jeziva PORUKA: Zbog ove rečenice, život joj je ponovo stao

Published

on

Ovaj momenat vratio ju je u prošlost

 

Šenon Kiler iz Pensilvanije pre osam godina bila je brucoš na Getisburg koledžu.

 

Posle jedne večeri, ona je silovana. Za priču su tada znali samo njeni roditelji i najbolja prijateljica s kojom je Šenon i danas bliska.

 

Međutim, osam godina posle užasne noći koja joj je promenila život, Šenon je na Fejsbuku prihvatila zahtev za prijateljstvo od nepoznate osobe koja joj je potom napisala ovu poruku.

 

– Ja sam te silovao – stajalo je u poruci.

 

Narednih minuta Šenon je dobila još nekoliko poruka koje su ukazivale na to da bi njihov autor zaista mogao da bude silovatelj s koledža.

 

– Morao sam da te imam. Nikad to ni pre a ni posle nisam ponovio ni sa jednom devojkom – stajalo je u porukama.

 

Šenon za Inside edition kaže da je mislila kako se njen dečko možda šali, otvarajući lažni nalog da vidi njenu reakciju. Ovaj momenat vratio ju je u prošlost i njen život je sada po drugi put stao.

 

 

– Te noći na koledžu, stariji kolega mi se nabacivao prativši me do moje sobe u domu. Potom je nasilno ušao unutra i silovao me. Posle tog čina zaplakao je i otišao. Dve godine kasnije probala sam da ubedim policiju da pokrene slučaj, međutim odbili su me. Sada imaju dovoljno ovih poruka da se otvori istraga. Nadam se da će reagovati. Ako ne zbog mene, onda da spreče da ta osoba dalje povređuje žene – kaže Šenon.

 

Policija iz Pensilvanije potvrdila je da je otvorila istragu, dok su predstavnici Getisburg koledža izjavili da su “veoma uznemireni zbog slučaja i dovođenja Šenon i njene noći u vezu sa institucijom”.

 

Šenon naglašava da joj je život posle silovanja spasao lakros, sport u kojem joj jako dobro ide.

 

– Pronašla sam se, ali jedan deo mene nikako godinama unazad ne može da krene dalje. Zato mi je važno da policija prihvati ovo i odradi slučaj do kraja – kaže Šenon Kiler.(RBSM-RADIO)

 

GLEDAJTE NAJNOVIJE SERIJE – SVE EPIZODE NA SAJTU – KLIKNI OVDJE 

www.rbsm-serije.com

Pratite nas na INSTAGRAMU I FACEBOOKU 

(RBSM-RADIO)

Share this…
Share on Facebook

Facebook

Pin on Pinterest

Pinterest

Tweet about this on Twitter

Twitter

Share on LinkedIn

Linkedin

Continue Reading

SLUŠAJ RADIO

  1. RBSM RADIO

September 2022
M T W T F S S
 1234
567891011
12131415161718
19202122232425
2627282930  

Popularno

Copyright © 2021 Radio Balkan Seher Mahala