Connect with us

Zdravlje i Ljepota

BOG JE MISLIO NA SVE: Ruska travarka Elena tvrdi: Ova tri “korova” su dar od BOGA! Liječe cijelo tijelo!!!

Published

on

Ruska samostanska travarica Elena Fedorovna Zajceva tvrdi da će nas takozvani korov spasiti od bolesti. Ona se zaklinje u ove tri biljke:

“Bog ih je doslovno bacio pred naše noge!” Ova tri “korova” mogu se koristiti za spravljanje pića ili čaja, a njihova kombinacija donosi apsolutno zdravlje tijelu.

 

Puzanje pirika

Pirika (pseća pšenica, obična pirika, piren, troskot, lat. Elymus repensje) zloglasni je “korov” koji nam je Bog doslovno bacio pod noge.

Nema vrta bez piriquea. Ne postoji bolest koju pyrica ne izliječi: koristi se u rasponu od oftalmologije do onkologije.

 

Pogledajte samo mačke i pse koji često znaju jesti pirik. Za ljude je ovaj korov neprocjenjiv jer obnavlja poremećeni metabolizam.

Uvarak Pirika liječi ciste, infekcije urinarnog trakta, uklanja bubrežne i žučne kamence, liječi plućne bolesti, hronični bronhitis, crijevne bolesti, dijabetes, hipertenziju.

Korijen Pirika liječi disfunkciju jajnika kod žena, tuberkulozu i furunkulozu.

Jednostavno nema kontradikcije kada se koristi pirika. Zdravije je i ukusnije od pšenice. Kafa ili kaša mogu se praviti i od suhog korijena, a oni koji su živjeli u ratu dobro se sjećaju okusa ove biljke.

Maslačak

Maslačak se takođe smatra korovom. U rano proljeće potrebno je okrenuti mlade listove maslačka, namočiti ih u vodi da se riješe gorčine i od njih napraviti salatu.

Ovaj list može se koristiti i za kuhanje variva, a korijen se može peći s krumpirom.

Lišće maslačka liječi anemiju, rak želuca i jetre, artritis, osteoporozu, upale limfnih čvorova …

Na jesen, ako vidite maslačak koji nije procvao, iskopajte korijen i osušite – to je čisto blago.

 

Lovor liječi sve – od kašlja do čukljeva: Svi narodni recepti na jednom mjestu!

Čičak

Čičak je biljka koja može zaustaviti mnoge vrste raka. Može izliječiti dijabetes, bronhitis, artritis, reumu, osteoporozu, frakture kostiju, kile … Čičak je također u stanju izliječiti hepatitis C.

Čičak pomaže u liječenju tumora jetre, kao i ciroze jetre. Pomaže u snižavanju holesterola, liječi bubrege, uklanja bubrežne i žučne kamence.

Korijen čička sprečava gripu i normalizira temperaturu. Čaj od korijena čička i cvijeta lipe uspješno liječi prehladu i gripu.

Od osušenog i mljevenog korijena čička možete peći kruh i skuhati kašu, a od lišća ukusno varivo ili salatu.

 

Suha i zdrava mješavina kave može se napraviti od suhog čička, maslačka i korijena pirike.

Elena Fedorovna Zajceva savjetuje da se korijeni ovog korova uklanjaju rano u proljeće, ali mogu se uzimati i najesen, prirodno suše, zatim melju i koriste za kuhanje kaše, kafe i pravljenje hljeba.

Kako napraviti čaj od korijena

Elena preporučuje da uzmete kašiku sušenog i mljevenog korova jedne biljke i namočite je u 400 ml kipuće vode.

Pustite da čaj vri 10 minuta, a zatim sklonite s vatre. Ostavite čaj da odstoji dva sata i pijte po pola šolje tri puta dnevno, prije svakog obroka.

Ne miješajte korijenje. Pijte čaj od maslačka nedelju dana, zatim čaj od čička drugu nedelju, a zatim pijte čaj od pirike treću nedelju.

Pratite nas na INSTAGRAMU I FACEBOOKU 

(RBSM-RADIO)

Zdravlje i Ljepota

VELIČANSTVENA biljka koja LIJEČI sve osim SMRTI – Nalazi vam se nadomak ruke

Published

on

Iako i neke druge vrste biljaka imaju crno sjeme, djelotvornost njihovog sjemena prema dosadašnjim saznanjima nije ni približna onoj od čurekotovog sjemena (crnog kima).

Čurekot (crni kim) u današnje vrijeme biva ponovo otkriven od strane moderne nauke, pa se samo u posljednjih 40-ak godina objavljuje oko 400 naučnih studija o temi čurekota i njegovih aktivnih supstanci.

Ove studije ukazuju na veoma veliki broj bolesti na koje čurekot djeluje povoljno, a u koje između ostalih spadaju: astma, alergije, hronični umor, autoimuna oboljenja poput reumatoidnog artritisa i psorijaze, povišene masnoće u krvi, šećerna bolest (dijabetes), hemoroidi, proširene vene, visok krvni pritisak, bakterijske, gljivične i parazitske infekcije, glavobolje, ekcemi, kožne gljivice, lišajevi, neurodermitis, akne, bronhitis, kašalj, upale pluća, sinusa, oslabljen imunitet, bolovi u zglobovima i mišićima, gastritis, bolovi u stomaku prouzrokovani “nervoznim crijevima”, crevne gljivice (kandida), nadutost, proliv, kolike, oboljenja jetre, bubrežni kamenci, nesanica, depresija, slaba cirkulacija, PMS, tumori… itd.

Izraženo je i povoljno djelovanje čurekotovog ulja na kožu (hrani i njeguje kožu te pomaže pri regeneriraciji oštećenih ćelija), nokte čini sjajnijim i jačim, jača korijen kose i djelotvoran je protiv peruti.

Mnogi će ostati skeptični pri pogledu na ovaj pozamašan spisak bolesti na koje čurekot pozitivno djeluje. Veoma je teško povjerovati da jedna biljka može uspješno djelovati na ovo sve.

Pa se pitamo: “Kako je moguće da može djelovati kako na alergiju tako i na smanjenje masnoća, krvni pritisak i tumore?”

Odgovor leži u idealnom hemijskom sastavu njegovih sjemenki, koje sadrže preko 100 biološko-aktivnih supstanci koje se međusobno dopunjuju i potpomažu u ljekovitom djejstvu što dovodi do jedne vrste funkcionalnog sinergizma (pojačanog dejstva).

U ove aktivne supstance spadaju između ostalih omega-3 nezasićene masne kiseline, vitamini B1, B2 i B6, vitamin C, vitamin E, nigellone, gorka supstanca nigellin, timokinon, saponin melantanin, beta – sitosterin i mnoge druge.

Također, treba uzeti u obzir da čurekot pomaže organizmu pri vraćanju ravnoteže u imuni sistem kao i besprijekornom funkcionisanju metaboličkih procesa. Iz tog razloga je redovno korišćenje čurekotovog ulja preporučljivo ne samo u akutnim i hroničnim stanjima, nego i kao svakodnevna preventiva, te predstavlja jedan veliki korak naprijed koji možete uraditi za svoje zdravlje i dugotrajnu vitalnost.

Imunitet je prirodna sposobnost organizma da prepozna strane materije koje ga ugrožavaju i da se od njih zaštiti. U strane materije koje štetno utiču na naš organizam u prvom redu ubrajamo različite bakterije, viruse i parazite. Imuni sistem ima ulogu da prepoznaje, neutralizuje, uništava i odstranjuje te materije u procesima koji se nazivaju imunološke reakcije.

Dosadašnja ispitivanja ulja čurekota su pokazala da se njegovo djelovanje ne ograničava na pojedine organe, već da ono obuhvata cjelokupni organizam preko imunog sistema. Ulje čurekota je imunomodulator, ono reguliše funkcije imunološkog sistema – jedan od načina je da stimuliše rast limfocita T i B.

Oslabljeni imunitet možemo prepoznati po sljedećim simptomima:

Česte infekcije i upale, slabost, iscrpljenost i umor, gubitak težine, česte glavobolje. Kod navedenih simptoma, ulje čurekota uzimajte 2 puta na dan supena kašika 15-30 minuta, najbolje prije jela.

Za prevenciju, tj kao priprema organizma za potencijalno iscrpljujuće razdoblje (na primjer prije sezone gripa), dovoljno je uzimati 1 supenu kašiku (ili 2 čajne kašike – ujutro i uveče) dnevno, najbolje prije jela na 15-30 minuta.

Ulje se treba uzimati najmanje tokom dva mjeseca kako bi se dostiglo potpuno djelovanje na organizam.

Čurekot i karcinom

Veliki dio istraživanja u svijetu posvećen je djelovanju ulja čurekota na tumorske ćelije. Pokazalo se da čurekot može izvrsno poslužiti u terapiji teških bolesti jer zahvaljujući njegovom djelovanju tijelo jača vlastitu sposobnost samoodbrane.

Prvo značajnije ispitivanje djelovanja ulja crnog kima na prevenciju od tumora izveli su naučnici u Južnoj Karolini. Donijet je zaključak da će zdrav imuni sistem prepoznati i uništiti kancerogene ćelije prije nego što tumor može ugroziti pacijenta.

Ulje čurekota djeluje kao imunomodulator, dakle podstiče postizanje ravnoteže u svim sistemima, uključujući i imunološki sistem. Isto tako, ustanovljeno je da je čurekot naročito koristan kod agresivnih oblika tumora koji se šire pomoću tumorske angiogeneze i imaju tendenciju prema metastaziranju.

Naučnici u “Kimmel Cancer Center” u Filadelfiji su ustanovili da timokinon, jedan od sastojaka čurekota, zaustavlja rast tumorskih ćelija kod karcinoma pankreasa, te ih uništava pojačavajući proces apoptoze (programirane smrti ćelija).

U tom smislu, timokinon kao hemopreventivno i hemoprotektivno sredstvo može pomoći pacijentima koji su podvrgnuti hemoterapiji, kao i osobama koji su visokorizični za karcinom.

Ulje čurekota također znatno smanjuje štetni učinak zračenja kod radiološke terapije. Tokom zračenja dolazi do stvaranja kiseonikovih slobodnih radikala koji oštećuju ćelije, te posljedice mogu biti: oštećenje kože, edemi, ožiljci, fibroze itd. Studije su pokazale da će uzimanje ulja čurekota pomoći u prevenciji tih posljedica.

Savezna uprava za kontrolu ljekova i hrane SAD-a je 1996. godine odobrila upotrebu ulja čurekota u tretmanima kancerogenih bolesti za sprečavanje neželjenih učinaka hemoterapije i jačanje imunološkog sistema organizma.

Uzima li se 2 – 3 puta na dan po supena kašika ulja čurekota najbolje 15-30 minuta pre jela, olakšaće se i umanjiti neželjeni učinci hemoterapije, a tijelo podstaći da jača vlastitu sposobnost samoodbrane.

Također se preporučuje i osobama koje su rizične za karcinom (postoji porodična historija bolesti, te mogući nasljedni faktor) da preventivno konzumiraju ulja čurekota, i to 1 supena kašika na dan.

Važno je znati da do potpunog djelovanja ulja čurekota dolazi tek nakon 4-12 sedmica redovnog konzumiranja.

GLEDAJTE NAJNOVIJE SERIJE – SVE EPIZODE NA SAJTU – KLIKNI OVDJE 

www.rbsm-serije.com

Pratite nas na INSTAGRAMU I FACEBOOKU 

(RBSM-RADIO)

Share this…
Share on Facebook

Facebook

Pin on Pinterest

Pinterest

Tweet about this on Twitter

Twitter

Share on LinkedIn

Linkedin

Continue Reading

Zdravlje i Ljepota

Ako imate neugodan miris tijela i nogu – Evo šta vam fali organizmu: Nadoknadite i mirisat ćete

Published

on

Mirisi tijela su normalna pojava, a to i nije neki problem u normalnim okolnostima. Ipak, problem se pojavljuje kada osobe imaju pretjeran miris tijela, što zna biti vrlo veliki izvor neugodnosti za pojedince.

Osobe koje su svjesne da imaju jake mirise tijela ponekad izbjegavaju kontakte i smanjuju društvenu interakciju. Iako se neugodan miris tijela čini kao trivijalan problem, posljedice mogu biti vrlo dalekosežne.

Uporaba dezodoransa i sprejeva je od velike pomoći jer oni kamufliraju miris tijela, ali nažalost ne rješavaju problem.

Stoga je uz njihovo korištenje važno i razumjeti što uzrokuje neugodne tjelesne mirise.

Najvažniji korak koji morate poduzeti je održavati vrlo visoku razinu higijene, što se podrazumjeva.

Noge, pazusi, prsa i međunožje su područja koja su mnogo sklonija neugodnim mirisima jer je tu vlažnost veća, te razmnožavanje bakterija brže.

Nepravilna prehrana jedan je od uzroka neugodnih tjelesnih mirisa, kao i nedostatak cinka u prehrani. Cink je potreban za detoksikaciju tijela, pa njegov manjak uzrokuje neugodne mirise.

Miris tijela može nastati zbog nekih oboljenja, bolesti bubrega, gljivične infekcije, bolesti jetre i sl.

Za borbu protiv neugodnih mirisa nadomjestite cink organizmu (ukoliko nemate pomenuta oboljenja).

Pokušajte slijediti uravnoteženu prehranu i izbjegavati nezdravu i masnu hranu. Izbjegavajte alkohol, kofein, kumin i češnjak.

Nikad nemojte nositi dvaput istu odjeću a da je niste u međuvremenu oprali, posebno ne ljeti. Depilirajte pauzh redovito. Nosite pamučne čarape i odjeću.

GLEDAJTE NAJNOVIJE SERIJE – SVE EPIZODE NA SAJTU – KLIKNI OVDJE 

www.rbsm-serije.com

Pratite nas na INSTAGRAMU I FACEBOOKU 

(RBSM-RADIO)

Share this…
Share on Facebook

Facebook

Pin on Pinterest

Pinterest

Tweet about this on Twitter

Twitter

Share on LinkedIn

Linkedin

Continue Reading

Zdravlje i Ljepota

Otkriven sastojak koji LIJEČI RAK za svega nekoliko dana – OVO su te VELIČANSTVENE BOBICE

Published

on

Ova vijest se poput bombe proširila internetom i pružila nadu za milijune oboljelih: Naučnici su otkrili prirodan i, iznad svega vrlo efikasan lijek za borbu protiv raka.

I to sasvim slučajno! U međuvremenu, novi “čudo lijek” je također uspješno testiran na velikom broju oboljelih.

Radi se bobici pod nazivom “Fontainea picrosperma” koja raste u sjevernoj Australiji, može se naći samo u određenim lokacijama u kišnim šumama, te na granici na sjeveru istočne obale Queenslanda.

Lijek je pronađen slučajno, zapažanjem istraživačkog tima, kojeg je zaintrigiralo zašto njhove životinje jedu ove bobice, ali odmah ispljunu sjemenke. Moramo priznati da se radi o zanimljivoj konstataciji.

Istraživanja su obavljena u Berghofer Institutu u Australiji, a iz bobica je izoliran sastojak koji je označne kao EBC-46.

Brzo je potvrdženo da ovaj sastojak ima vrlo posebne sposobnosti i efekte. Posebno u kontekstu istraživanja za liječenje raka pronađeni su vrlo iznenađujući rezultati.

Tim naučnika koje je radio na otkrivanju djelovanja ovog sastojka je prvo testirao djelovanje na psu koji je imao karcinom.

Nakon ubrizgavanja novootkrivenog lijeka na mjestu karcinoma prve promjene su se vidjele nakon 5 minuta, a nakon 15 dana karcinom je skoro u potpusnosti nestao. Osim djelotvornosti koju ima, zadivljujuća je brzina kojom djeluje ovaj lijek.

Iznenađeni Dr. Glen Boyle, dao je intervju časopis The Guardian:

“U pretkliničkim ispitivanjima ubrizgali smo ga u naše modele i roku od pet minuta, vidite ljubičasto područje koje izgleda kao modricu,” rekao je.

“24 sata kasnije, područje tumora postalo je crno, par dana kasnije vidite samo krastu, a nakon 1,5 nedelje krasta je spala, ostavljajući kožu čistom bez tumora. Brzina me je sigurno iznenadila.“

Nakon eksperimenta na psu, koji je dao veliku nadu u uspjesnost lijek, Martina Toso kojoj je dijagnosticiran melanom kože i odstranjen odlučila je da pokuša da EBC 46, koji se nalazi u ovim bobicama. Uspješno se riješila melanoma i danas živi bez karcinoma.

Potrebno je naglasiti da je uspješnost liječenje karcinom sa EBC 46, za sada dokazana samo kod pacijenata koji nemaju metastaze.

GLEDAJTE NAJNOVIJE SERIJE – SVE EPIZODE NA SAJTU – KLIKNI OVDJE 

www.rbsm-serije.com

Pratite nas na INSTAGRAMU I FACEBOOKU 

(RBSM-RADIO)

Share this…
Share on Facebook

Facebook

Pin on Pinterest

Pinterest

Tweet about this on Twitter

Twitter

Share on LinkedIn

Linkedin

Continue Reading

SLUŠAJ RADIO

  1. RBSM RADIO

October 2022
M T W T F S S
 12
3456789
10111213141516
17181920212223
24252627282930
31  

Popularno

Copyright © 2021 Radio Balkan Seher Mahala