BODLJA RAŽE JE KROZ NJEGA PROŠLA KAO NOŽ KROZ PUTER! Trenutak smrti je snimljen, a poslednje reči Stiva Irvina LEDE KRV

Lovac na krokodile Stiv Irvin tragično je preminuo 4. septembra 2006. nakon što ga je raža svojom bodljom probola u srce tokom snimanja nove emisije na grebenu Bat u blizini Port Daglasa.

Već smo pisali o njegovoj deci, ali o smrti Stiva Irvina i danas se prepričava u tajnosti.

Poslednje reči prezentera divljih životinja na zemlji snimio je kamerman Džastin Lajons. Svaki put kada se pomene njegv veliki prijatelj istakne da nikako nije mogao da se pomiri sa činjenicom što nije mogao da mu pomogne. I posebno uvek naglasi da se nada da snimak poslednjih minuta života Irvina nikada neće dospeti u javnosti. A gde se video traka nalazi ni danas nije poznato.

Stiv Irvin
foto: Animal Planet Collection / Everett / Profimedia

Snimak nikada neće ugledati svetlost dana. Nikada. Ja sam video snimak ali ne želim da ga vidim ponovo“, rekao je Irvinov najbolji drug i režiser Džon Stejnton kod Larija Kinga 2006.

Stivov dugogodišnji član posade otkrio je da je ekipa bila na čamcu na naduvavanje kada su primetili ogromnu ražu kako pliva kroz vodu.

Snimateljske ekipe su se očajnički trudile kako bi pokušale da ga spasu pre nego što su ga odvele na obalu, gde su bolničari izvršili reanimaciju. Irvin je preminuo pre nego što je stigao u bolnicu. Ceo incident snimljen je kamerama a trake su predate vlastima da pomognu u njihovoj istrazi. I godinama nakon smrti, snimak još uvek nije video svetlost dana, uglavnom zahvaljujući željama njegovih bliskih prijatelja i porodice.

Stiv Irvin
foto: Animal Planet Collection / Everett / Profimedia

Irvin je ronio tog dana snimajući za svoju novu emisiju. Fokus ekipe je bila smrtonosna tigrasta ajkula. Nakon što nije uspeo da je pronađe, Irvin je umesto toga okrenuo džinovskoj raži od skoro dva i po metra kako bi je snimio za jedan drugi projekat koji je radio. Stiv Irvin je plivao iznad raže, koje su inače u većini slučajeva bezopasne. U jednom trenutku mu je raža bodljom probila grudi, po svemu sudeći, misleći da se radi o ajkuli.

Raže inače koriste bodlje, koje su zapravo tri otrovne spinalne oštrice u repu, kao odbrambeni mehanizam kada im neko preti ili kada ih nagazi. Raža mu je bodljom probila grudni koš i zabola otrovni šiljak direktno u srce.

Bodlja mu je prošla kroz grudi kao vruć nož kroz puter“, rekao je Irvinov kamerman Džastin Lajons, koji je snimio tragični incident.

Stiv Irvin
foto: Animal Planet Collection / Everett / Profimedia

„Imao sam kameru i mislio sam da će ovo biti odličan snimak. Ali odjednom se raža naslonila na prednju stranu i počela da ubada Steva repom.

Irvin je rekao svom timu da mi je zrak ‘probio pluća‘ nakon što je pogođen, ne shvatajući da je umesto toga pogodio njegovo srce.

Verovatno je raža od Stivove senke pomislila da se radi o tigrastoj ajkuli, koja često napada raže, pa je počela da ga napada. Dok se vraćamo čamcem, vičem na jednog člana posade u da stavi ruku preko rane, a Irvinu sve vreme govorimo – Misli na svoju decu, Stiv, drži se, drži se, drži se. Samo je nekako mirno pogledao i rekao – umirem. I to je bilo poslednje što je rekao”, izjavio je kamerman.

Sve je bilo snimljeno jer je to bila želja samog Irvina. Stravični snimak je odmah predat vlastima koje su istraživale njegovu smrt. Biograf Timi Donovan rekao je da je Irvin uvek govorio ljudima “da bi bio tužan ako niko ne snimi njegovu smrt“.

1 / 5 FOTO: ANIMAL PLANET COLLECTION / EVERETT / PROFIMEDIA

Sve kopije kasete na kojoj se nalazi snimak Irvinove smrti su uništene odmah po završetku istrage, osim jedne. Rečeno je da je njegovoj supruzi uručena poslednja kopija.

Nakon što je Stiv umro, 100 miliona gledalaca je pogledalo video snimak njegove smrti koji je objavljen na Jutjubu. Taj film je bio potpuna izmišljotina koja je iskorišćavala tugu ljudi. Nikad nisam gledala pravi snimak. Zašto bih? Znam kako je moj muž umro i laknulo mi je što deca nisu bila na brodu kao što bi obično bila; bilo bi užasno da su bila svedoci toga”, rekla je za magazin “You” 2018.

 

NOVE TURSKE HIT  SERIJE  GLEDAJTE  NA LINKU ISPOD

https://rbsm-serije.com/