BLUDNA BEOGRAĐANKA ZAVODILA JE SVOJE ROĐAKE NAVODEĆI IH NA INCEST: A onda se udala se za 24 godine starijeg UJAKA

Katarina Konstantinović bila je unuka Jevrema Obrenovića, rođenog brata kneza Miloša. Imala je jednog brata, pukovnika Aleksandra Konstantinovića, i polusestru, Simonu – Simku. Nju je rodila Katarinina majka Anka u vanbračnoj vezi sa svojim zetom Jovanom Germanom.

Pošto je Katarinin otac umro, knez Mihailo je sestru od strica Anku i sestričinu Katarinu povremeno pozivao da žive na vladarskom dvoru. Nesrećno oženjen groficom Julijom Hunjadi koja nije mogla da rađa, Mihailo je želeo da se razvede, piše Dnevno.

Julija je imala ljubavnika, grofa Karla fon Arenberga, a Mihailo je želeo da oženi svoju sestričinu – Katarinu Konstantinović.

Bio je to glavni razlog ljutnje srpskog naroda koji nije voleo ni Juliju – zbog katoličke vere i mađarskog porekla, ali je ogorčenost porasla kada su se proširile vesti da knez želi da oženi svoju rođaku. To se nije dopadalo ni kleru ni političarima, pa je i sam predsednik vlade Ilija Garašanin smenjen sa položaja 1867. godine, između ostalog, zbog svoje primedbe na razvod i budući brak srpskog kneza.

Ipak, do braka nije došlo i Katarina nije postala knjeginja. Knez Mihailo je ubijen u šetnji Košutnjakom 1868. godine. Tada su sa njim bile i rođake. Katarina je ranjena, njena majka je ubijena, pošto se hrabro borila sa naoružanim napadačima, a baka Tomanija prošla je neozleđeno.

Te iste godine, 1868, dvadesetogodišnja Katarina udala se za generala Milivoja Petrovića Blaznavca.

Ako uzmemo u obzir da su tačne glasine da je Blaznavac bio vanbračni sin kneza Miloša, Katarina se udala za majčinog polubrata. General je bio čak 24 godine stariji od mlade supruge. Imali su sina Vojislava i ćerku Milicu koja je preminula kao dete.

Posle pet godina braka, u aprilu 1873, general Blaznavac je preminuo, a Katarina se preudala. I to ponovo za svog rođaka. Mihailo Bogićević Ocika bio je ministar građevina Srbije i 18. gradonačelnik Beograda. Njih dvoje su napustili Srbiu i započeli nomadski život, seleći se svuda po Austrougarskoj. Ocika i Katarina usvojili su Delfu Ivanić, koja je postala slavna slikarka, dobrotovorka i, zajedno sa Nadeždom Petrović, idejni tvorac Kola srpskih sestara.

NOVE TURSKE HIT  SERIJE  GLEDAJTE  NA LINKU ISPOD

https://rbsm-serije.com/

Share this…
Share on facebook

Facebook

Share on pinterest

Pinterest

Share on twitter

Twitter

Share on linkedin

Linkedin