Bjegunac iz BiH uhvaćen u Hrvatskoj: Policajcima pokazao ličnu kartu Slovenije

Bjegunac iz BiH uhvaćen u Hrvatskoj: Policajcima pokazao ličnu kartu Slovenije

 

Banjalučanin Jovan Jošilo, za kojim je MUP RS raspisao centralnu potjernicu u okviru istrage u predmetu “Storidž”, uhapšen je u Hrvatskoj, nakon višemjesečnog bjekstva.

Jošilo je više puta osuđivan zbog teških krivičnih djela, a za njim se tragalo zbog sumnje da je umiješan u organizovani kriminal i trgovinu narkoticima.

 

MUP Hrvatske je, kako pišu Nezavisne novine, obavjestio Upravu za organizovani i teški kriminalitet MUP-a RS da su tog dana kontrolisali i legitimisali muškarca koje im je pokazao ličnu kartu Slovenije, u čiju vjerodostojnost su posumnjali, te od nadležnih organa Slovenije i MUP-a RS zatražili dodatne provjere.

 

“Nakon izvršenih provjera i razmjene podataka, utvrđeno je da se radi o Jovanu Jošilu, koji je u bjekstvu od 6. aprila ove godine, kada je MUP RS pretresao njegove objekte”, rekao je izvor Nezavisnih novina.

 

Putem međupolicijske saradnje, MUP-u Hrvatske dostavljeni su svi potrebni dokumenti, informacije i podaci o Jošilu, kao i o druga dva lica koja su bila s njim u vrijeme kontrole.

 

“Na osnovu toga su sva tri lica uhapšena. Nadležni pravosudni organi BiH će u narednom periodu zatražiti izručenje tih lica radi suđenja u BiH”, rekli su izvori Nezavisnih novina.(RBSM-RADIO)

 

GLEDAJTE NAJNOVIJE SERIJE – SVE EPIZODE NA SAJTU – KLIKNI OVDJE 

www.rbsm-serije.com

Pratite nas na INSTAGRAMU I FACEBOOKU 

(RBSM-RADIO)

Share this…
Share on facebook

Facebook

Share on pinterest

Pinterest

Share on twitter

Twitter

Share on linkedin

Linkedin