Bivša američka ambasadorka: Evo zašto Putin NIJE NAPAO Ukrajinu za vreme vladavine Donalda Trampa

Bivša američka ambasadorka u Ukrajini Mari Jovanovič iznela je tvrdnje kako ruski predsednik Vladimir Putin nije izvršio invaziju na Ukrajinu u vreme dok je predsednik SAD-a bio Donald Trump jer je navodno Putin dobijao od Trumpa šta god je tražio.

Prema njenim rečima, Trump je Putinu pokazivao “veliko divljenje”.

Jovanovič, žena koja tečno govori ruski i ima 30 godina iskustva u spoljnim poslovima Sjedinjenih Država, rekla je da je takav Trumpov pristup ojačao i ohrabrio Putina.

Primera radi, sada aktualni predsednik SAD-a Džo Bajden traži izbacivanje Rusije iz grupe G20 zemalja, a Trump je vrlo neobično predlagao uključivanje Rusije u grupu G7 zemalja.

– Samo bog zna što je Trump nasamo u sat-dva razgovora rekao Putinu, ne zato što je sastanak bio neuobičajeno dugačak nego zbog toga što Trump nije o tome obavestio druge zvaničnike. To povlači ceo niz pitanja – upozorava Jovanovič.

Takođe, Jovanovič, koja je svedočila “impičmentu” protiv Trampa upravo zbog Ukrajine, podseća da je bivši američki predsednik zaustavio isporuku oko 400 miliona dolara vredne vojne pomoći Ukrajini, koja je uključivala Javelin antitenkovske projektile, te je odbio da se sastane sa Zelenskim, što je ukrajinski lider tada očajnički tražio.

GLEDAJTE NAJNOVIJE SERIJE – SVE EPIZODE NA SAJTU – KLIKNI OVDJE 

www.rbsm-serije.com

Pratite nas na INSTAGRAMU I FACEBOOKU 

(RBSM-RADIO)

Share this…
Share on facebook

Facebook

Share on pinterest

Pinterest

Share on twitter

Twitter

Share on linkedin

Linkedin